Animal print u interijerima: Kako preslatki životinjski uzorak uklopiti u životni prostor

Instagram animal print u uređenju interijera
Vidi originalni članak
  • Animal print ili životinjski uzorak upečatljiv je dodatak brojnih predmeta i materijala za uređenje doma
  • U dekoru je ovaj uzorak oduvijek bio klasik, a stylish uređenje prostora uz animal print lako ćeš postići uz isprobane trikove dizajnera interijera 
  • U 2022. animal printevi iznimno su popularni u uređenju prostora, budući da svakom prostoru dodaju dodatnu dozu uzoraka i osobnosti

Animal printevi oduvijek se koriste u dekoriranju i uređenju interijera kroz razne predmete i ukrasne sitnice, ali i namještaj. Tako animal print možemo vidjeti na tapetama, foteljama, jastucima ili tepisima, a ove godine posebno su popularni zahvaljujući trendu maksimalizma u uređenju. Animal printevi donose poseban ugođaj u prostor, no korištenje animal printa tijekom uređivanja prostora, iako se može uklopiti u svaki interijer, svakako može biti izazov.

No, animal printevi u uređenju interijera ne mora izgledati “divlje” te ih svakako vrijedi uklopiti u životni prostor kako bi se dodao element zabave, opuštenosti i sofisticiranosti. 

Kako bi pravilno uklopila animal printeve u svoj interijer, donosimo ti nekoliko pravila i metoda uz pomoć kojih životinjski uzorak u tvojem životnom prostoru neće izgledati neobično, već jako chic i potpuno uklopljeno.

Life&style Dizajneri otkrivaju kako u nekoliko koraka pretvoriti svako malo dvorište ili vrt u savršenu oazu za uživanje

Animal printevi ne moraju se uvijek podudarati u potpunosti

Prema dizajnerima interijera, jedna od najvećih pogrešaka koje ljudi rade prilikom korištenja životinjskih uzoraka je preveliko korištenje jednakih uzoraka, poput tepiha s leopard uzorkom i fotelje i kauča s jednakim printom, što može biti stilski neprivlačno.

Stručnjaci savjetuju da se s animal printevima treba balansirati i koristiti ih na primjerice dvije stvari koje se uz to razlikuju u veličini, primjerice tapeta ili veliki tepih, uz deku ili jastuke na kauču ili prozoru.

Oprezno miješanje različitih animal printeva

Iako se čini izazovnim, ne trebaš se odmicati od miješanja različitih animal printeva s drugim uzorcima. Najbolji smjer za ovu metodu je miješanje sitnih i većih uzoraka na predmetima i ukrasnim detaljima za postizanje stilske ravnoteže.

Apstraktni uzorci, pruge i paisley uzorak će se svi lijepo slagati s tkaninama i komadima sa životinjskim uzorcima. Također, ako želiš naglasiti životinjski uzorak, druge uzorke koristi u jačim i tamnijim bojama, dok za neutralniji učinak koristi uzorke svjetlijih nijansi.

Dobar način da provjeriš hoće li se svi uzorci koje želiš iskoristiti slagati jedni s drugima, je da ih usporediš na manjim površinama prije nego što kreneš s uređivanjem.

Korištenje ukrasnih sitnica i dodataka s animal printom

Odličan način s kojim možeš biti sigurna da nećeš pretjerati s korištenjem animal printa je da ga u svoj interijer uklopiš kroz ukrasne detalje i dodatke. Mali dodaci poput ukrasnih jastuka su jedan od najčešće korištenih, no svakako nisu jedina opcija.

Animal print u svoj prostor možeš inkorporirati i kroz primjerice ukrasne pladnjeve, podmetače ili tepih. Korištenjem ovih i sličnih ukrasnih predmeta s animal printom na suptilan i stylish način ćeš se uspješno priključiti trendu animal printa u interijerima!

asdds
 

Posjeti Miss7.24sata.hr