Ako redovito plačeš dok gledaš emotivne filmove, imaš ovu fenomenalnu karakteristiku

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Svejedno jesu li tužni ili radosni: filmovi mogu biti vrlo emotivni 
  • Međutim, ne rasplače se svatko kod neke srceparajuće scene
  • Ti se rasplačeš? Onda imaš ovu sjajnu karakteristiku 

„P.S. Volim te“, „My Girl“, „Forrest Gump“ ili „Bridget Jones“ tek su četiri od mnogih filmova kod kojih pomislimo na tužne ili lijepe scene koje nas diraju u srce. Ako spadaš među osobe koje redovito puste suzu kod takvih filmova, onda imaš ovu sjajnu osobnost. 

Činjenicu da plakanje nije znak slabosti sada su potvrdili znanstvenici sa Claremont Graduate School u Kaliforniji. Dok plačemo izlučuje se hormon oksitocin. Istraživanje je pokazalo da taj hormon predstavlja znak za osobito izražen osjećaj empatije. Dakle, ako redovito plačeš uz filmove, onda si izuzetno empatična i prijateljski nastrojena – zato jer možeš suosjećati s fiktivnim filmskim likovima i možeš se uživjeti u njihov lik. 

Life&style Netflix izbacio trailer za božićnu filmsku poslasticu, a nasmijat će nas simpatičan glumački i privatni par

via GIPHY

Čestitamo, snažna si! 

Ova empatija je manje iznenađujuća -  za razliku od objašnjenja znanstvenika: naime, empatija znači da se možeš emotivno povezati s drugim ljudima te tako osjećati i razumjeti tuđe emocije. To te čini emocionalno snažnom osobom! 

Istraživanje također pokazuje da je plakanje znak snage. Dakle, idemo pogledati neki od ovih filmova – i pripremi maramice! 

via GIPHY

Life&style Nasmijat će te do suza! Ovo je top 10 filmova s kojima nećeš pogriješiti ove božićne blagdane

Posjeti Miss7.24sata.hr