Ako ljetuješ u Istri, moraš posjetiti ovaj OPG: cool ljame te jedva čekaju

Instagram @opg_zeleni_san Foto: Instagram @opg_zeleni_san
Vidi originalni članak
  • Iako dnevne i vikend izlete uglavnom ostavljamo za proljeće, jesen i zimu, a ljeti ipak, na udaljenim lokacijama, uživamo puno duže, uvijek je 'u rukavu' dobro imati pokoju ideju ako svoj dan želimo provesti izvan doma, a more nam nije tako blizu
  • Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, odnosno OPG-i odlično su rješenje za to 
  • Jedan od njih je i OPG Zeleni san na kojemu će, u društvu brojnih životinja, uživati cijela obitelj, a posjetiti ga možeš i po povratku s mora
  • Pročitaj također: Park šuma Golubinjak u Gorskom kotaru i u njoj skrivena Šumska kraljica naše su odredište za vikend

Ako svoj godišnji provodiš u Istri i, osim sunca, mora i gradskih znamenitosti želiš doživjeti još nešto, totalno drugačije od svega toga, donosimo ti odličnu ideju za koju je potrebno izdvojiti samo jedan dan, možda čak i popodne, a možeš ju realizirati i po povratku kući. Naime, u Fužinama, u samom srcu Gorskog kotara, smjestio se OPG Zeleni san na kojemu borave preslatke životinje (neke ne možemo niti vidjeti u svom okruženju) i u čijoj prisutnosti možemo biti samo opušteni i rasterećeni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli OPG „ZELENI SAN” (@opg_zeleni_san)

Naime, na OPG-u Zeleni san koji se nalazi u mjestu Lič, žive mnogobrojne životinje kao što su ljame, poniji, magarci, Minessota svinje, nandui, paunovi, fazani, zečevi i druge koje će baš svakoga beskrajno razveseliti. Osobito zato što posjetitelji, uz određenu vrstu ulaznice, ove životinje mogu hraniti, timariti, ali i pomagati vlasnicima u svim poslovima koji zahtijevaju kvalitetnu brigu o svakoj životinji. 

Uz preslatke životinje, na ovom OPG-u možemo uživati i u savršeno uređenoj prirodi koju krasi šareno cvijeće, mnoštvo zelenila, jezerca, uređene stazice, ali i prekrasni pogled koji se pruža na okolne planine. Naravno, ne smijemo zaboraviti niti na domaće proizvode poput sokova i džemova koje vlasnici pripremaju od vlastito uzgojenih bobica. 

Posjete OPG-u Zeleni san moguće su od svibnja do studenog i to subotom, nedjeljom i blagdanima od 11 do 18 sati. Cijena ulaznice po osobi iznosi 7 eura (za odrasle) dok za djecu od 2 do 17 godina iznosi 5 i pol eura. Oni koji žele timariti i hraniti životinje, trebaju se prethodno najaviti i moraju doći u skupini od minimalno pet osoba. Trajanje ovakvog druženja sa životinjama je dva sata za što cijena iznosi 30 eura po osobi. 

Posjeti Miss7.24sata.hr