8 ukusnih jela koja možeš pripremiti bez da ijednom uzmeš nož u ruke!

instagram @janko_popovic_volaric
Vidi originalni članak
  • Priprema jela bez noža gotovo je nezamisliva
  • Ipak, bez velikih priprema možemo napraviti i puno više od samo salate
  • Ukusno, zdravo i brzo - pronašli smo jela koja ne traže prethodno sjeckanje ni povrća ni mesa

Često nailazimo na recepte ukusnih, zdravih i brzih jela koje možemo pripremiti bez puno muke. Međutim uvijek tu iskoči neko "ali". Uglavnom je pritom riječ o sjeckanju i rezuckanju hrpe povrća pa prije završavanja "brzog" jela trebamo izdvojiti više vremena za pripremu sastojaka.

Life&style Nesnosne vrućine još uvijek traju, ali mi znamo nekoliko trikova kako ćeš se rashladiti

Tako priprema uglavnom potraje dulje od očekivanog. K tome možemo dodati još i tupi nož, a nerijetko i porezane prste. Za sve one trenutke u kojima zaista nemamo volje za rezuckanjem povrća, pronašle smo osam ukusnih jela za koje nož nećemo niti pogledati.

1. PILETINA S KVINOJOM

Pileće zabatke ispečemo, a u posebnoj posudi kuhamo kvinoju koju kasnije dodamo piletini, prelijemo umakom od rajčice i po želji zapečemo u pećnici.

2. QUESADILLE S POVRĆEM

Listiće svježeg špinata (listove natrgamo, a ako je mladi ne treba ni to) pomiješamo s već kuhanim grahom i kukuruzom, dodamo začine, naribani sir i kiselo vrhnje, pomiješamo i ubacimo u quesadille koje napunjene prepečemo.

3. RAJČICE, GRAH I JAJA

Cherry rajčice i manje režnjeve češnjaka (malo ih u tavi zgnječimo kuhačom) prepečemo i dodamo po želji listiće mladog špinata, kuhani grah i začine, a jaja ispečemo posebno ili pak dodamo povrću i ispečemo u istoj tavi.

4. JUHA OD OSLIĆA

Začinjenu ribu, primjerice oslića, kuhamo u mješavini vode i umaka od soje, dodamo natrgane listove nekoga zelenog povrća poput mladog kupusa, blitve ili kelja koje možemo usitniti prstima, manje šampinjone i komad oguljenog đumbira, a zatim ostavimo na vatri još desetak minuta.

5. TJESTENINA S LOSOSOM I ŠPAROGAMA

Vrhove mladih šparoga kuhamo minutu ili dvije, a zatim dodamo već skuhanoj tjestenini. U drugu posudu stavimo vrhnje za kuhanje, parmezan i komadiće dimljenog ili kuhanog lososa i miješamo na vatri dok se sir ne rastopi, a zatim im dodamo tjesteninu sa šparogama.

6. TORTILJE SA SLANUTKOM I ROTKVICAMA

Slanutak skuhamo, začinimo i dodamo listiće zelene salate. Tortilje premažemo umakom od kiselog vrhnja, limete i češnjaka u granulama, dodamo slanutak i zamotamo ih, a cijele rotkvice poslužimo kao prilog.

7. SALATA OD KUKURUZA, GRAHA I MOZZARELLE

Kukuruz, grah i mini mozzarelle pomiješamo sa začinima, a zatim stavimo u velike listove salate. Ili salatu možemo usitniti prstima i dodati ostalom povrću.

8. SALATA OD BULGURA S FETA SIROM

Bulgur skuhamo, dodamo mu cherry rajčice, feta sir i hrpu začina, a ne trošimo vrijeme na beskrajna rezuckanja.

Life&style Riješi kviz i otkrit ćemo ti kakva si na plaži! Možda se iznenadiš!

Posjeti Miss7.24sata.hr