8 trikova za pranje rublja koji će kompletno promijeniti tvoje navike. I da, mrlje od tinte se daju skinuti

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Uz pranje posuđa i glačanje, pranje rublja je jedan od najzamornijih i najdosadnijih poslova
  • Mrlja ovdje, mrlja ondje, bijelo rublje, šareno… dosta je stvari na koje treba obratiti pažnju
  • Ovi trikovi pomoći će ti da se riješiš glavobolje kod pranja rublja 

Ruku na srce, pranje rublja doista može biti prava noćna mora. Stoga pogledaj neke od najmudrijih i najneočekivanijih trikova za pranje odjeće. 

Bijeli kruh može skinuti mrlje od ruža.

Ponekad si ne možeš pomoći i ruž za usne završi na odjeći. Prije napada panike uzmi komad bijelog kruha i ukloni koru. Zgnječi kruh u kuglicu i trljaj mrlju. Sve što ostane trebalo bi izići nakon što opereš u perilici rublja.

 

Koristi ovu kombinaciju za uklanjanje mrlja od tinte.

Tko bi rekao da će sredstvo za dezinfekciju ruku i lak za kosu biti kriptonit za mrlje od tinte? Na zamrljano mjesto nanesi sredstvo za dezinfekciju ruku i lak za kosu i ostavi 10 minuta da djeluje. Tinta će iscuriti; operi potom komad odjeće kao i obično.

Mast više nije problem.

Utrljaj kredu ili posipaj dječji puder na svježe mrlje od masnoće da upiju ulje. Ponovi ako je potrebno pa operi kao i obično.

Otkrivamo kako ćeš u 6 koraka ukloniti i najtvrdokornije mrlje od ulja i masti iz odjeće

Asprin može pomoći i kod pranja odjeće, a ne samo kod glavobolje.

Ako na košuljama nađeš mrlje od znoja, pokušaj ih namočiti u dva zdrobljena aspirina otopljena u pola šalice tople vode. Namači nekoliko sati.

Odjeća će dobiti slatki miris.

Namoči ručnik u omekšivač i pusti da se osuši. Svaki put kad upotrijebiš sušilicu ubaci taj ručnik - ostavit će odjeću lijepa mirisa. Alternativno možeš koristiti sprej za odjeću nakon pranja.

Life&style Ovaj lagani trik čini pranje plastičnih posuda za hranu vrlo jednostavnim

Ubrzaj vrijeme sušenja.

Kako bi ubrzala vrijeme sušenja rublja, stavi suhi ručnik zajedno s mokrom odjećom u sušilicu. Ručnik će pomoći upiti vodu. Samo ga izvuci nakon otprilike 15 minuta kako ne bi i dalje pridonosio vlazi u stroju.

Oživi svoju skupljenu odjeću.

Zar ne mrziš kad ti se odjeća smanjuje u pranju? Namakanjem skupljene odjeće u regenerator za kosu i vodu (ne previše hladnu ili vruću) na nekoliko sati, pomoći ćeš joj da se vrati u svoje (gotovo) izvorno stanje.

Oživi lakiranu kožu.

Sredstvo za čišćenje prozora djeluje poput finog tretmana za lakiranu kožu. Jednostavno je poprskaj i obriši kako bi je očistila i vratila sjaj.

Life&style Detaljan vodič za pranje obuće: Kako uz par trikova do čistih cipela u tren oka

Posjeti Miss7.24sata.hr