7 stajliš načina kako organizirati cipele u ormaru

Pinterest/AlbionFit
Obožavateljice cipela okupite se: imamo predivne ideje kako organizirati upravo ovaj, možda i najljepši dio ormara!
Vidi originalni članak

Jesi li obožavateljica cipela? Ako je tvoj odgovor da, na pravom si mjestu - jer je upravo sada idealno vrijeme da organiziraš svoje omiljene modne dodatke na najljepši mogući način. Kad je ovaj dio ormara organiziran i uređen, odmah ćeš ih htjeti nositi više i uživati u njima češće.

Prema tome, danas se bavimo uređenjem tvojeg ormara! Prije nego što kreneš u organizaciju, važno je selektirati svoju postojeću kolekciju i odabrati koje ćeš cipele zadržati, a koje baciti ili pokloniti. I naravno, one koje ćeš više nositi u narednoj sezoni svakako trebaju zauzeti neku vidljiviju poziciju u tvojem ormaru, dok zimske cipele i čizme možeš (napokon!) pospremiti malo dublje u ormar. U nastavku donosimo 7 genijalnih, super stajliš ideja kako organizirati cipele u ormaru:

Stavi ih u šik kocke

Kocke su odličan organizacijski trik za cipele jer u principu savršeno pristaju u njih po obliku - posebice visoke sandale i čizme koje same po sebi zahtijevaju malo više mjesta. Ako želiš biti ekstra predlažemo da ih sortiraš po boji i vrsti. Tvoj te ormar nikad neće prestati oduševljavati kad vidiš rezultat! 

Ovakvih kockastih ormarića doslovno možeš pronaći u svakoj Ikei, Bauhausu i ostalim trgovinama za kuću, a sve što trebaš jest spojiti ih sukladno svojim potrebama, odnosno količini cipela koje su u tvojem ormaru. 

Napravi poseban "izlog" za njih

Da, izlog kao i onaj u trgovinama! Pomiješaj svoje cipele s torbicama, ukrasnim kutijama, okvirima sa slikama, biljkama, svijećama i ostalim dekorom koji ti se sviđa. Izlog primjerice možeš napraviti na svojim policama u sobi i odabrati nekoliko šarenih ili omiljenih cipela koje želiš "izložiti". 

I uz najobičnije police postići ćeš izgled izloga, a nakon toga sve je u tvojim rukama. Dekoriraj ih i uredi po svom ukusu. Uštedjet ćeš na prostoru i dobiti genijalan interijer u sobi!

Objesi ih

Možda i najbolji način kako dobiti na prostoru u svom ormaru ili sobi je tako da objesiš cipele na vrata ormara ili sobe. Jako ćeš ih dobro vidjeti jer su poredane i posložene kako spada, a paralelno s tim ovako će pete na tvojim štiklama ostati najočuvanije. 

Ako si mislila da će ti za ovaj trik trebati one ružne vreće koje se vješaju na vrata, varaš se! Pronašli smo genijalnu ideju na što ih objesiti - na najjednostavnije kupaonske ručke za ručnike! Dovoljno su široke da na njih možeš prisloniti pete cipela i tako ih istovremeno izložiti i čuvati.

IKEA HACKS Što sve možeš s jeftinim IKEA Kallax ormarićem

Stavi ih na police

Još jedan odličan način kako organizirati i vidjeti cipele po boji i modelu jest na - policama! Ovo je odlična shema za ljude koji imaju puno cipela, a predlažemo da ih držiš tako da je jedna okrenuta sprijeda, a druga straga tako da odmah vidiš i petu svojih ljepotica! 

Visoki regali s policama su savršena varijanta za organiziranje cipela. Uredno i na dohvat ruke, ovo je super jednostavna metoda za uređenje tvojeg ormara s cipelama!

Stavi ih u kutije

Stavi svoje cipele u neke šik kutije s natpisima ili primjerice slikama cipela koje su u njima. Na taj ćeš način čuvati svoje cipele od prašine, uštedjeti na prostoru i super lako ćeš ih pronaći u ormaru! 

Koliko je ovo zapravo jednostavno? I na kraju krajeva, super jeftino! 

Ljestve mogu biti super kreativno rješenje!

Zvuči čudno, znamo, ali zapravo je super fora organizacijska ideja. Ako nemaš prostora za velike ljestve, poslužit će ti i one manje, a na njih ćeš super jednostavno "izložiti" svoje omiljene modele. Cool, kreativno i nevjerojatno originalno! Još ako se potrudiš pa primjerice obojiš ljestve u neke zanimljive boje...Top!

Ljestve su možda i najkreativnija ideja za organizaciju cipela. Super stvar kod ljestva je i činjenica da ih možeš prilagoditi svojem ukusu i stilu te dekorirati po svojim željama.

Drži ih na dnu stalka za odjeću

Složi svoje omiljene cipele na dno stalka za odjeću ili ih pak namjerno iskoordiniraj s outfitima koji gore vise. Stalak možeš staviti na neki lijepi čupavi tepih i okružiti ga s jednako dekorativnim modnim detaljima.

Stalak je jedno genijalno rješenje za odjeću, ali najčešće zaboravljamo na to da može poslužiti i kao polica za cipele! Kao dio dekora tvoje sobe, stalak za odjeću će uljepšati interijer i učiniti ga super šik i modernim.

Posjeti Miss7.24sata.hr