6 sobnih biljaka koje će uvijek preživjeti - čak i najgore vlasnike

Instagram @haileybieber
Postoje biljke (na sreću) dovoljno otporne da izdrže i najgore zanemarivanje svojih vlasnika. Ako si "serijski ubojica lončanica" ovo je za tebe
Vidi originalni članak

Ako u tvom domu završi neka od tih gotovo neuništivih sobnih biljaka, samo pokušaj zapamtiti da povremeno utažiš njenim potrebama za minimalnim održavanjem i sve bi trebalo biti OK.  

Ukrasna šparoga

Popularni aparagus je mekana biljka koja tolerira više zlostavljanja od drugih paprati - zahvaljujući činjenici da tehnički nije paprat. Asparagus setaceus prilagođava se i svijetlim točkama stana, ali i tamnijim kutovima. Drži zemlju vlažnom i biljka će napredovati.

Aloe vera

Ti šiljasti listovi definitivno izgledaju cool, a i doista će uspijevati preživjeti na tvom stolu ili noćnom ormariću. Aloja voli neizravno svjetlo plus dobro namakanje svaki tjedan ili dva.

Life&style Uz ovaj pomalo šašavi savjet sobne biljke će ti zablistati kao nikad!

Filodendron

Stotine vrsta filodendrona velikih listova rastu u Zapadnoj Indiji, Meksiku i Brazilu. Biljka voli slabo svjetlo. Jedno upozorenje: vole biti na „suhome“, pa nemoj zalijevati tu biljku više od jednom tjedno. 

Šeflera

Ovaj zimzeleni grm, također zvana i biljka kišobran zbog prstasto raspoređenih listova, a u suptropskim predjelima biljka hobotnica zbog oblika cvjetova. U našim uvjetima veoma rijetko cvjeta. Vani može narasti i do dva metra visine. Poput mnogih biljaka, može biti blago toksična. Ako joj ne posvetiš puno pažnje, polako će rasti.

SAVJETI Ove biljke ni slučajno nemoj držati u spavaćoj sobi

Bromelija

Poput ananasa, biljka tamjanikovka pripada obitelji bromeliaceae. Ova biljka je dugotrajna jer proizvodi mlade ili bočne izbojke koji će zamijeniti izvornu biljku. Ove biljke razvijaju se u okruženju s puno izravne svjetlosti, a osobito vlažnim područjima, unutrašnjim i vanjskim. Zahtjeva vrlo malo održavanja i na vrlo vrućim danima - preporučuje se tek prskanje vodom središnjeg dijela biljke. Držite je podalje od hladnog propuha.

Zamija

"ZZ biljka, službenog naziva zamioculcas zamiifolia, potječe iz Istočne Afrike, no uspjeva bilo gdje tako da je nazivaju i "kraljicom neuništivih biljaka". Dobro podnosi sve tri greške koje rade ubojice kućnih biljaka: nezalijevanje, premalo svjetla i vrlo suh zrak. Prekrasna biljka tamnozelenih, sjajnih listova, može i u kući narasti više od metra. Ne treba mnogo vode jer ima gomoljasti korijen iz kojega raste.

Posjeti Miss7.24sata.hr