5 šašavih pravila koja doista funkcioniraju ako želiš smršaviti

Thinkstock / Spencer Davies
Kako bi smršavili, potrebno je puno strpljenja i discipline. S nekoliko malih trikova možeš si olakšati tako da smanjiš unos kalorija te spriječiš napadaje gladi
Vidi originalni članak

Ako među ekipom iz svog okruženja tražiš savjete za mršavljenje, onda ti sigurno svatko može dati barem jedan. Prije svakog obroka popij čašu vode, navečer nemoj jesti ugljikohidrate ili jedi iz manjeg tanjura. To su stvari na koje se moramo podsjetiti, ali ih zapravo već znamo. Otkrit ćemo ti 5 trikova za koje najvjerojatnije još nisi čula. 

BEAUTY Napravi sama kod kuće valove baš kao kod frizera!

1. Za predjelo pojedi juhu 

Nešto jesti prije glavnoj jela za vrijeme dijete? U prvom trenutku zvuči kontraproduktivno, ali tako se doista može smanjiti ukupni broj unosa kalorija. To su otkrili znanstvenici te objavili u časopisu „Appetite“. Sudionici istraživanja unijeli su ukupno 20 posto manje kalorija ako su prije glavnog jela jeli juhu s malo kalorija (100 do 150 kalorija). 

2. Kad osjetiš navalu gladi, pomisli na ono zadnje što si jela 

Kad osjetiš snažnu glad, prizovi svoj posljednji obrok u sjećanje te ga vizualiziraj – umjesto pune zdjele keksa, vjerojatno ćeš pojesti tek jedan ili dva. 

3. Sortiraj po bojama 

Istraživanje Sveučilišta Cornell dokazalo je sljedeće: što je veći kontrast u boji između jela i tanjura, to je manja glad. Sudionici istraživanja koji su jeli tjesteninu s umakom od rajčice s bijelog tanjura pojeli su ukupno 22 posto manje od ispitanika koji su isto to jeli sa crvenog tanjura. 

4. Pomiriši jelo 

Ne jedemo samo očima, nego i s nosom. U nedavno provedenom istraživanju otkriveno je da što je intenzivniji miris jela, manje ćemo ga pojesti. Sudionici istraživanja koji su dobili aromatizirani desert pojeli su pet do deset posto manje. 

BEAUTY trikovi Isprobale smo proizvod koji se proda svakih 1,8 sekundi

5. Predoči si pojedeno 

U jednom istraživanju u kojem su ispitanici trebali pojesti pileća krilca, otkriveno je da su više pojeli oni čije su preostale kosti maknute sa stola. Kod onih koji su imali preostale kosti u vidokrugu, mozak je dobio informaciju da je već jeo te da je sit. Isto to vrijedi i za škampe, rakove, masline, pistacije ili komade pizze ako ne pojedemo rub. 

Posjeti Miss7.24sata.hr