4 modela stolnih svjetiljki koje će unijeti dašak luksuza u tvoj dom

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Kvalitetna rasvjeta itekako je važna za kreiranje udobnog životnog prostora
  • Svjetiljke uz praktičnu imaju i izraženu dekorativnu funkciju
  • U nastavku ti otkrivamo četiri modela stolnih svjetiljki koje odišu elegancijom i luksuzom

Rasvjetna tijela već dugo nisu samo praktični predmet koji osvjetljava prostoriju već prava mala umjetnička djela s izraženom dekorativnom funkcijom. Ovoga puta zavirili smo u aktualnu ponudu stolnih svjetiljki te izdvojili četiri modela koja će u tvoj životni prostor udahnuti dašak modernosti, elegancije i luksuza.

Life&style Nakon ovakvog pospremanja svi će te pitati kako si postigla da tvoj mali dom izgleda kao palača

Prirodni materijali

U svijetu interijera posljednjih je godina iznimno popularan namještaj izveden od prirodnih materijala, a prave zvijezde društvenih mreža ovog su ljeta postale lampe izvedene od ratana. Zahvaljujući jednostavnom, ali efektnom dizajnu izvrsno se uklapa u različite stilove uređenja. Još jedan veliki plus ovog tipa rasvjete jest što je ekološki prihvatljiv.

Primjeri: Zara Home (259,00 kuna), Jysk (150 kuna)

Industrijski detalji

Pročišćeni industrijski dizajn u kratkom je roku poharao svijet interijera te mnogima postao omiljeni stil kojem teže pri uređenju vlastitog životnog prostora. Među stolnim lampama izvedenima u ovom stilu našu su pažnju privukle one koje žarulju kombiniraju s metalnim ili mjedenim postamentom. Priloženi modeli idealni su za sve one koji u svoj dom žele unijeti dašak rafinirane elegancije.

Primjeri: Jysk (159 kuna), Lesnina (381,65 kuna), Ikea (109,80 kuna)

Domovi poznatih Ni Severina joj nije odoljela! Kuću naše slavne poduzetnice u Istri rado posjećuju poznate dame

Povratak u dvadesete

Stollne lampe s metalnim sjenilom polukružnog oblika već nas na prvi pogled vraćaju sto godina unatrag, u 1920-te. Odišu glamurom te će prostoriji u kojoj ih postaviš dati dozu luksuza i raskoši.

Primjer: Zara Home (799,90 kuna), H&M Home (oko 530 kuna)

Odmak od klasike

Ako si u potrazi za odmakom od klasičnih vertikalnih stolnih lampi sa sjenilom neka tvoj odabir budu lampe u obliku kugle. Možeš birati između modela postavljenih na metalne nožice ili na mjedeni postament. Upaljene će prostoru pružiti dovoljnu količinu svjetlosti, a ugašene će djelovati poput dekorativne skulpture.

Primjeri: Zara Home (359,00 kuna), Emezzeta (299,90 kuna), Ikea (99,90 kuna)

LIVING Ovo ćemo isprobati! 8 feng shui pravila koja trebaš slijediti za sretan i bogat dom

Posjeti Miss7.24sata.hr