3 sastojka, 5 minuta pripreme i Nutella - recept za ove preukusne browniese ne želiš propustiti
- Vruće je, koliko si vremena spremna provesti u kuhinji za pripremu ukusnog kolača?
- Sigurno ne puno, zato imamo spreman recept za browniese koji zahtijevaju samo pet minuta truda
- Uz to, bit će ti potrebna samo tri sastojka a jedan od njih je i obožavana Nutella
Ne bismo se baš se htjele odreći kolača, ali stvarno, tko ljeti želi provoditi vrijeme u kuhinji i peći se zajedno sa svojim slasticama? Zato obožavamo jednostavne recepte s kratkim vremenom izrade, a ako još k tome jedan od sastojaka Nutella, znamo da ćemo trljati stomačiće od zadovoljstva.
Recept koji donosimo u nastavku sjajan je iz više razloga. Za njegovu izradu potrebna su ti samo tri sastojka, možeš ga napraviti i u bezglutenskoj verziji i ne sadrži puno dodanog šećera. Za bezglutensku verziju umjesto višenamjenskog brašna možeš upotrijebiti ono bez glutena. Još će ti trebati Nutella sobne temperature i dva jaja, također sobne temperature. Okus ovog preukusnog kolača možeš i malo pojačati dodajući sol, a ako voliš da tvoji browniesi budu rahli smjesi možeš priključiti malo sode bikarbone.
Ovisnicama o čokoladi dopušteno je malo poigrati se s receptom i u zadnjem koraku pripreme ubaciti koji komadić omiljenog slatkiša.
Za pripremu ovog kolača trebat će ti samo pet minuta. Ako voliš Nutellu, zaista nema opravdanja da ne pokušaš napraviti ovaj ukusan i jednostavan kolač. I svakako nam javi dojmove!
Sastojci:
- 1 ¼ šalice Nutelle
- 2 velika jaja sobne temperature, lagano tučena
- ½ šalice namjenskog brašna, prosijanog
Ako želiš možeš dodati:
- ½ žličice sode bikarbone
- ¼ žličice soli
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Namasti protvan za pečenje 20x20 cm i ostavi ga sa strane
- U velikoj zdjeli pomiješaj Nutellu, istučena jaja i brašno (sa solju i sodom bikarbonom ako se odlučiš za iste)
- Smjesu miješaj dok ne postane jednolična i glatka, a zatim je ulij u protvan za pečenje i lagano poravnaj površinu
- Peci 25-30 minuta, a kolač je gotov kada na čačkalici koju zabodeš u kolač ne ostane nikakvih tragova
- Ostavi da se kolač malo ohladi prije nego što narežeš na kocke. Ako koji komadić i ostane, slobodno ih pohrani u spremnike s poklopcem, a u tom slučaju mogu potrajati tjedan dana. Kolače možeš i zamrznuti, a pohranjeni mogu ostati tri mjeseca