117 godina stara, autohtona seoska kuća između rijeka Korane i Mrežnice idealna je za odmor u prirodi

kuća za odmor Novosel Kuća za odmor Novosel
Vidi originalni članak
  • Prekrasna kuća za odmor Novosel smještena je u netaknutoj i pitomoj prirodi Karlovačke županije, u Banjskom Selu
  • Okružena je pitomim brežuljcima te s dvije predivne rijeke u kojim se možeš kupati, Koranom i Mrežnicom
  • „Kuća je obnovljena do najsitnijih detalja kako bi sačuvali izvorni oblik te poštovali tradiciju i arhitekturu prepoznatljivu za prostore središnje Hrvatske, a u potpunosti sačuvana autohtonost podneblja odiše romantičnim duhom prošlosti“, tvrde domaćini

Izgrađena davne 1907. godine, kuća za odmor Novosel obnovljena je s puno truda i pažnje vlasnika, obitelji Novosel. Potrudili su se sačuvati autentičnosti iz razdoblja gradnje kuće. Naravno, na samu osnovu nadovezani su moderni standardi koji nam olakšavaju svakodnevicu. 

Kako doći do kuće za odmor Novosel, aktivnosti, ideje za izlet 

Ako dolaziš iz Zagreba treba ti oko 40 min vožnje do kuće za odmor Novosel: kad izađeš iz Karlovca u pravcu Splita D1, na samom izlazu iz Karlovca skreneš desno prije mjesta Turanj te se voziš još oko 4 km. Kada dođeš do mjesta Belaj skreneš desno, a Banjsko Selo i predivna „stara“ ljepotica obitelji Novosel očekuju te u tom predivnom kraju. 

Sama lokacija imanja predivna je, mirna, prava „seoska“ te jednostavno mami na uživanje i odmor za tijelo i dušu. Ako pak nemaš mira i željna si „akcije“, postoje brojne opcije za organizaciju izleta u bilo kojem smjeru pa tako možeš obići obližnje dvorce Dubovac i Ozalj, posjetiti bajkovite Rastoke i nacionalni park Plitvička jezera ili se čak provozati do Jadranske obale. Popis aktivnosti je širok i raznolik, a svakako se preporučuje kupanje u rijekama Korani i Mrežnici (najbliža kupališta su tek koju minutu udaljena), a ribolov, planinarenje na Kleku, jahanje, vožnja biciklom ili tek šetnja okolnom prirodom samo su neke od opcija. 

Samo 4 km od kuće za odmor Novosel  nalazi se Barilović u kojem se nalazi Vražić pećina uz koje se vežu mnoge legende, a pećina je bila posjećivana već u 19 stoljeću zbog jednostavnog i laganog pristupa i atraktivne okolice oko pećine te blizine starog grada Barilovića. Za istraživanje pećine nije ti potrebno neko posebno znanje o speleologiji kako bi vidjela njene osnovne dijelove, nego tek dobra džepna svjetiljka.

Life&style Kako izgleda najskuplja kuća u Dubaiju? Zavirili smo u pozlaćenu unutrašnjost 'Mramorne palače' i nemamo riječi...

Kuća Novosel, oaza za uživanciju

U prizemlju kuće za odmor Novosel nalaze se kuhinja, koja je opremljena svim kućanskim aparatima, te komforan dnevni boravak. Na katu kuće se nalazi prostrana spavaonica te kupaonica s WC-om i kadom. U kući može bez problema spavati 6 osoba. Cijena noćenja ovisi o broju osoba, a iznosi od 120 do 140 eura po noćenju. 

U prostranom dvorištu nalazi se sve što je potrebno za ugodno ljenčarenje i uživanje u miru i tišini, od ležaljki, roštilja pa sve do velike hrastove sjenice ručne izrade, pod kojom se može smjestiti 15 osoba.U dvorištu kuće tijekom ljetnih mjeseci također možeš uživati u grijanom jacuzziju za 6 osoba. 

Više infromacija i kontakte možeš pronaći na internetskim stranicama kuće Novosel, te Facebooku i Instagramu

Life&style Ova kuća za odmor na Murteru ima pogled koji oduzima dah, a iznutra je još ljepša!

Posjeti Miss7.24sata.hr