10 kriški za 30 minuta - jednostavan i prefin recept za doručak iz našeg djetinjstva

Zara Home Foto: Zara Home
Vidi originalni članak
  • Volimo njegovati lijepe uspomene iz djetinjstva kroz univerzalni jezik - hranu!
  • Zara Home je predstavila novu kolekciju "Back Home" koja ističe važnost nostalgičnih trenutaka koji nam pružaju utjehu u današnjem svijetu, a uz to nam je donijela i nekoliko neodoljivih recepata za neka tradicionalna jela
  • Našu pažnju je najviše privukao recept za prženice koje izgledaju toliko ukusno da bismo ih jeli za doručak, ručak i večeru
  • Pročitaj više: Proljetno uređenje doma: pročešljali smo najdraže trgovine i pronašli 60 neodoljivih komada!

Tko ne bi uživao u nostalgiji jednostavnog i ukusnog doručka iz djetinjstva? Obrok koji ne samo da će nam utažiti glad, već će nas odvesti na putovanje kroz vrijeme i dane koje smo kao mali provodili sa svojim bakama i djedovima. Radi se o bezvremenskom receptu za prženice uz koji možeš imati najukusniji doručak u 30 minuta. Ovaj recept je objavila Zara Home, zajedno sa svojom novom “Back Home” kolekcijom za proljeće/ljeto 2024. godine. Ona je posveta tradiciji i onom osjećaju mira koji nam donose sve stvari koje nas podsjećaju na mladost, sunčane i bezbrižne dane provedene s obitelji i prijateljima te nam pružaju osjećaj mira koji je danas teško pronaći u našim užurbanim životima. To nije samo obrok, to je iskustvo putovanja u jednostavnija vremena.

Life&style Ukusna panna cotta s malinama i pistacijama u glavnoj ulozi koju jedva čekamo probati

Recept za prženice koji će ti izmamiti osmijeh na lice baš svaki put

Uz svaki zalogaj može se osjetiti hrskavost kruha, maslac koji se topi u ustima, uparen sa slatkim džemom. Naravno, prženice možeš upariti s namazom po vlastitom izboru, ali možeš ih jesti i samostalno, a odlično će se slagati s čašom svježeg mlijeka kao i s našom jutarnjom šalicom čaja ili kave. Ovo je doručak koji neće samo zadovoljiti tvoj želudac, već i dušu. Stoga sljedeći put kada poželiš jednostavan i ukusan doručak, isprobaj ovaj recept koji će ti sigurno izmamiti osmijeh na lice.

Sastojci:

  • 10 kriški kruha preostalog od prethodnog dana
  • 1 štapić cimeta
  • 1/2 l mlijeka
  • 50 g šećera
  • 1/2 l maslinovog ulja
  • 2 jaja
  • 60 g šećera
  • 5 g mljevenog cimeta
  • naribana korica limuna

Life&style Drukčiji (i bolji) kolač od mrkve, s ananasom i tako finom bijelom glazurom

Priprema:

  1. Stavi mlijeko u lonac sa šećerom, koricom limuna, štapićem cimeta i mahunom vanilije. Sve zagrij i kada počne kipjeti skloni s vatre. Poklopi i pričekaj da se ohladi.
  2. Kada se ohladi, procijedi začine iz mlijeka i u njemu namoči kruh. Ostavi kruh u mlijeku dok ga potpuno ne upije.
  3. U dubokom tanjuru umuti jaja i u njih umoči namočene kriške kruha, s obje strane. Kriške prži na dobro zagrijanom ulju, okrećući ih kako bi poprimile zlatnu boju s obje strane.
  4. Pržene kriške stavite na papirnate ubruse kako bi oni upili višak ulja.
  5. Šećer pomiješaj s cimetom i tom smjesom premaži prženice.

Life&style Brzo i jednostavno: Victoria Beckham je otkrila recept za svoju omiljenu proljetnu salatu

Posjeti Miss7.24sata.hr