10 kriški za 30 minuta - jednostavan i prefin recept za doručak iz našeg djetinjstva
- Volimo njegovati lijepe uspomene iz djetinjstva kroz univerzalni jezik - hranu!
- Zara Home je predstavila novu kolekciju "Back Home" koja ističe važnost nostalgičnih trenutaka koji nam pružaju utjehu u današnjem svijetu, a uz to nam je donijela i nekoliko neodoljivih recepata za neka tradicionalna jela
- Našu pažnju je najviše privukao recept za prženice koje izgledaju toliko ukusno da bismo ih jeli za doručak, ručak i večeru
- Pročitaj više: Proljetno uređenje doma: pročešljali smo najdraže trgovine i pronašli 60 neodoljivih komada!
Tko ne bi uživao u nostalgiji jednostavnog i ukusnog doručka iz djetinjstva? Obrok koji ne samo da će nam utažiti glad, već će nas odvesti na putovanje kroz vrijeme i dane koje smo kao mali provodili sa svojim bakama i djedovima. Radi se o bezvremenskom receptu za prženice uz koji možeš imati najukusniji doručak u 30 minuta. Ovaj recept je objavila Zara Home, zajedno sa svojom novom “Back Home” kolekcijom za proljeće/ljeto 2024. godine. Ona je posveta tradiciji i onom osjećaju mira koji nam donose sve stvari koje nas podsjećaju na mladost, sunčane i bezbrižne dane provedene s obitelji i prijateljima te nam pružaju osjećaj mira koji je danas teško pronaći u našim užurbanim životima. To nije samo obrok, to je iskustvo putovanja u jednostavnija vremena.
Recept za prženice koji će ti izmamiti osmijeh na lice baš svaki put
Uz svaki zalogaj može se osjetiti hrskavost kruha, maslac koji se topi u ustima, uparen sa slatkim džemom. Naravno, prženice možeš upariti s namazom po vlastitom izboru, ali možeš ih jesti i samostalno, a odlično će se slagati s čašom svježeg mlijeka kao i s našom jutarnjom šalicom čaja ili kave. Ovo je doručak koji neće samo zadovoljiti tvoj želudac, već i dušu. Stoga sljedeći put kada poželiš jednostavan i ukusan doručak, isprobaj ovaj recept koji će ti sigurno izmamiti osmijeh na lice.
Sastojci:
- 10 kriški kruha preostalog od prethodnog dana
- 1 štapić cimeta
- 1/2 l mlijeka
- 50 g šećera
- 1/2 l maslinovog ulja
- 2 jaja
- 60 g šećera
- 5 g mljevenog cimeta
- naribana korica limuna
Priprema:
- Stavi mlijeko u lonac sa šećerom, koricom limuna, štapićem cimeta i mahunom vanilije. Sve zagrij i kada počne kipjeti skloni s vatre. Poklopi i pričekaj da se ohladi.
- Kada se ohladi, procijedi začine iz mlijeka i u njemu namoči kruh. Ostavi kruh u mlijeku dok ga potpuno ne upije.
- U dubokom tanjuru umuti jaja i u njih umoči namočene kriške kruha, s obje strane. Kriške prži na dobro zagrijanom ulju, okrećući ih kako bi poprimile zlatnu boju s obje strane.
- Pržene kriške stavite na papirnate ubruse kako bi oni upili višak ulja.
- Šećer pomiješaj s cimetom i tom smjesom premaži prženice.