10 egzotičnih otoka na koje vrijedi pobjeći kad nam bude svega dosta

Instagram@gisou egzotični otoci - Roatan, Honduras
Vidi originalni članak
  • Predivne destinacije koje nisu razvikane po svijetu mnogima su najdraže mjesto za odmor
  • To su najčešće egzotični otoci diljem svijeta koji još nisu postali velika turistička središta
  • Ako si ikad razmišljala o tome gdje bi mogla otputovati da se odmoriš od svakodnevice, donosimo ti deset pitoresknih otoka na kojima ćeš uživati i u njihovoj ljepoti odmoriti i dušu i tijelo!

Mnogi svoj odmor iz snova zamišljaju na malom otoku udaljenom od kopna na kojem će se u potpunosti moći opustiti i uživati u prirodi te netaknutim ljepotama tog otoka. Dani provedeni u opuštajućim aktivnostima, uživanju u pogledima na prirodu i ugodnoj atmosferi idealan su odmor za potpuno punjene baterija.

Danas ti donosimo čak deset otoka koji ti možda neće odmah pasti na pamet, ali će ti svejedno pružiti pravi odmor iz snova!

Phu Quoc, Vijetnam

Phu Quoc je najveći otok u Vijetnamu te omiljeno mjesto za avanturiste. Više od pola otoka uključuje zaštićene parkove prirode i rezervate, a na otoku se nalazi i mnoštvo predivnih plaža. Otok je prepun prirodnih ljepota idealnih za istraživanje, kao i puteva koji vode kroz gustu šumu u džungli. 

Penang, Malezija

Otok Penang nalazi se uz malezijsku obalu, a glavni grad George Town poznat je po eklektičnoj arhitekturi i živoj umjetničkoj sceni, kao i po jednoj od najboljih ponuda street fooda na svijetu. Lonely Planet tako je cijeli otok Penang prije nekoliko godina proglasio top destinacijom za sve gurmane.

Penang je zbog svoje lokacije privlačan i za posjete i putovanja na druge lokacije u blizini, poput Balija, Vijetnama, Tajlanda i Kambodže.

Caye Caulker, Belize

Caye Caulker šarmantni je karipski otok smješten uz obalu Belizea. Na ovom otoku dugom samo osam kilometara, glavni je moto mještana “uspori”, a opuštena atmosfera doprinosi ljepoti otoka. Mnogima je ovaj otok privlačan i zbog predivne prirode i široke ponude brojnih aktivnosti na vodi, a svojom ljepotom privlači i mnoge umjetnike i fotografe.

Koh Samui, Tajland

Koh Samui drugi je tajlandski otok po veličini te je dio arhipelaga koji se sastoji od 80 otočića, a nudi bezbroj lijepih mjesta za uživanje i opuštanje. Predivne plaže s mekim pijeskom, skrivene uvale koje tek treba istražiti te velike, guste džungle s zadivljujućim slapovima samo se neka od mjesta koja će ti na Koh Samuiju oduzeti dah.

Colón, Panama

Tropski raj otok Colón smjestio se uz obalu Paname te je dio lanca otoka Bocas Del Toro. Otok Colón pravo je utjelovljenje opuštenog karipskog načina života koji je kao stvoren za pravi odmor. Dane možeš provesti u uživanju na plaži te plovidbi predivnim tirkiznim vodama.

Havelock, Indija

Predivne plaže s bijelim pijeskom i kristalno čisto more čine otok Havelock u Indiji jednim od najpoželjnijih i najprivlačnijih za posjet od 500-tinjak otoka i atola koji se ubrajaju u Andaman i Nicobar otočje. Na Havelocku dane možeš provesti u ronjenju i istraživanju podmorja ili se pak posvetiti avanturističkom istraživanju kopna i guste džungle.

Life&style Rocca delle Tre Contrade: Jedna od najljepših starih luksuznih vila na Siciliji u kojoj je odmor privilegija

Las Terrenas, Dominikanska Republika

Las Terrenas dio je polutokoa Samaná u Dominikanskoj Republici koji savršeno spaja europsku i karipsku kulturu i način življenja. U Las Terrenas posebno se osjeća francuski utjecaj s luksuznim restoranima i pekarama. Na ovom predivnom mjestu pronaći ćeš predivne plaže i netaknutu prirodu gdje ćeš se u potpunosti moći opustiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Samana Dreams (@samanadreams)

Roatán, Honduras

Otok Roatán dio je Karipskog otočja uz obalu Hondurasa i prije je slovio za tajno utočište ljubitelja ronjenja, no njegova ljepota nije mogla promaknuti ni drugima. Plaže s mekim, bijelim pijeskom, stjenovite uvale, živopisna ribarska mjesta i okoliš koji okružuje džungla i planine, samo su dio ljepota koje ćeš pronaći na Roatánu.

Scrub, Britanski Djevičanski otoci

Maleni otočić blizu otoka Tortola živopisno je i sanjivo mjesto koje je do prije nekoliko godina bilo nenaseljeno te relativno i neotkriveno. Na otoku se možeš opustiti na tri predivne plaže i pogledu na čisto, tirkizno more. Na otoku se nalazi i Scrub Island Resort, Spa & Marina koji će ti omogućiti maksimalno uživanje u svemu što otok može ponuditi.

Sandön, Švedska

Osim brojnih tropskih lokacija i drugi svjetski otoci također mogu biti egzotične lokacija, no na nešto drugačiji način. Na otoku poput Sandöna, prepunom mahovine i borova, lagana magla prekriva plaže te stvara savršenu pozadinu za lokaciju romana pisaca krimića poput Stiega Larssona i Vivece Sten, koji su ga upravo iz tih razloga i odabrali u svojim djelima.

Na Sandönu ćeš imati priliku kušati razne švedske specijalitete poput posebno spremljene haringe, a biciklom možeš krenuti u istraživanje otoka te posjetiti i pješčanu plažu Trouville.

Iriomote, Japan

Iako nam isprva to nije asocijacija na japanski krajolik, japanska prefektura Okinawa dom je bajkovitim tropskim otocima, među kojima se nalazi i otok Iriomote.

Ovaj otok obavijen je džunglom, a na skrivenoj lokaciji mogu se pronaći predivni slapovi poput slapova Pinaisara, šume mangrova te obala koju bismo prije očekivali na nekoj tropskoj lokaciji poput Tajlanda, izuzevši mnoštvo turista. Bogata vegetacija i svjetlucava, čista voda krase plaže poput Ida no Hama, na kojima se može uživati u ronjenju i drugim vodenim sportovima.

Love&Sex Omiljena odredišta za ljetni odmor britanske kraljevske obitelji: Najviše vole egzotične otoke


 


 


 

Posjeti Miss7.24sata.hr