Kreativne torbice za upečatljiv styling

Ukoliko ste oduvijek htjeli unikatnu torbicu rađenu samo za vas, Pika BAG ostvarit će vaše želje. Jedinstvene, upečatljive i zanimljive, Pika BAG torbice oduševljavaju kreativnim dizajnom te posebnom metodom izrade.
Vidi originalni članak

Pika BAG torbice vjerojatno su nešto što još niste vidjeli. Ručno rađene, posebnom metodom savijanja i spajanja plastificiranih komada papira, odlikuju se unikatnim i zanimljivim dizajnom koji je osvojio brojne ljubiteljice mode.

Iza brenda stoji mlada dizajnerica Nikolina Knežević, koja je nedavno diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Buduća profesorica likovne edukacije, dizajnerica i umjetnica, Nikolina je prije 10 mjeseci krenula istraživati i razvijati proces izrade torbica od plastificiranog papira. “Torbice su mi najdraži modni dodatak, volim ih u svim oblicima, materijalima i bojama. Nije mi strano napraviti nešto vlastitim rukama pa sam poželjela izraditi torbicu koja je u potpunosti po mojoj mjeri”, objasnila je dizajnerica.

Proces izrade najvažniji je dio koji čini Pika BAG torbice posebnima. Proces počinje odabirom papira ili motiva koji će se pretvoriti u torbicu. Kreativna dizajnerica najčešće priprema vlastite uzorke koje zatim otiskuje na papire. Ponekad uzima i gotove materijale, poput stripova ili neke vrste ukrasnog papira. Papire zatim plastificira te reže na jednake dijelove, nakon čega ih posebnim sistemom savijanja i pletenja povezuje u krugove. Te krugove zatim šiva kako bi dobila oblik torbice, na koju završno postavlja metalne dijelove i patentni zatvarač. “Za izradu jedne torbice je potrebno jako puno vremena jer sve ručno radim. Ponekad prođe i do 40 sati od pripreme do gotovog proizvoda”, naglašava Nikolina.

Uzorak je najbitniji dio Pika BAG torbice

Pika BAG torbice rade se po narudžbi te su stoga u potpunosti personalizirane i prilagođene željama kupaca. Najčešće su to motivi povezani s glazbenim idolima naručitelja, ili pak najdražim animiranim i stripovskim junacima.

Sama dizajnerica kaže kako uživa u osmišljavanju novih uzoraka. Osobno ih povezuje s godišnjim dobima. Tako po ljeti radi torbice jarkih boja, dok u proljeće i jesen preferira cvjetne motive. Kao najdraži komad Nikolina je navela upravo svoju Summertime torbicu, koju nosi za sunčanih dana.

Asortimanu nema kraja

“Zbog toga što pripremam vlastite uzorke sve je moguće izvesti, tako da nema kraja asortimanu. Sve nove ideje i želje su itekako dobrodošle. Zaista najviše volim raditi nešto potpuno drugačije i otkačeno, dok mi najteže pada ponavljati već postojeće uzorke, odnosno izrađivati iznova slične torbice”, otkrila nam je Nikolina. Inspiraciju pronalazi svuda oko sebe te joj je najbitnije da je torbica unikatna i u potpunosti prilagođena onome tko će ju nositi.

Cijene se kreću od 500-600 kn, ovisno o veličini torbice te su idealan izbor za sve trendseterice koje cijene ručni rad i unikatnost proizvoda.

Simpatična dizajnerica naglašava kako joj je oduvijek glavni cilj bio uveseliti ljude svojim torbicama. Pozitivne reakcije obitelji, prijatelja i kupaca glavni su razlog koji je potiče na rad. Nikolina nam je otkrila kako postoji jedna osoba bez koje nikako ne bi mogla: “Moram napomenuti da mi je moj dragi dečko glavna potpora i spas u nevolji, pogotovo u situacijama kada imam isporuku idući dan, a torbica još nije u potpunosti gotova. Također, on je i službeni Pika BAG fotograf te dizajner logotipa brenda."

Uz Pika BAG torbice, Nikolina je s prijateljicom pokrenula novu liniju torbica od najlona, s kojima sudjeluju na ovogodišnjem sajmu rukotvorina ArtOmatu. Dizajnerica planira razviti Pika BAG koncept te ga prenijeti i na druge proizvode.

U galeriji detaljnije pogledajte kako Nikolina stvara torbice te unikatne Pika BAG modele...

Posjeti Miss7.24sata.hr