Stiže najveća pomrčina mjeseca: Ova 4 horoskopska znaka očekuju velike životne promjene

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • U petak, 5. svibnja, bit će pun mjesec u znaku škorpiona, ali i pomračenje mjeseca, najveće pomračenje od veljače 2017. do rujna 2042. godine!
  • Neki će tek promatrati pomrčinu mjeseca kao prirodni fenomen, ali neki horoskopski znakovi jasno će je i osjetiti, čak i u narednim danima
  • Za četiri horoskopska znaka bi ova pomrčina mjeseca mogla biti početak velike i iznenadne prekretnice u životu
  • Pročitaj više: Ljubavni horoskop za svibanj - očekuje nas vrući proljetni mjesec pun ljubavi i strasti

Kada mjesečev ciklus započne pomrčinom sunca za vrijeme mladog mjeseca, u većini slučajeva slijedi pomrčina mjeseca kod sljedećeg punog mjeseca. Premda nismo uspjeli vidjeti pomrčinu sunca 20. travnja u Europi, moći ćemo vidjeti djelić pomrčine mjeseca ovog petka, 5. svibnja. Ovisno o lokaciji, od 20:30 dio mjeseca, koji je zapravo potpuno osvijetljen, bit će zatamnjen sjenom koja će ponovno nestati otprilike pola sata kasnije. Ova sjena dolazi od Zemlje, koja se u ovom trenutku kreće između sunca i mjeseca i tako djelomično prekida svjetlost koju sunce baca na mjesec. To će biti najpotpunija pomrčina u gotovo 40 godina: sjena će prekriti gotovo 99 posto mjeseca! 

S astrološke točke gledišta, nadolazeća pomrčina mjeseca, kao i svaka pomrčina, vrlo je zanimljiva: može iznijeti na površinu ono što obično leži u dubokoj tami. Može odgovoriti na pitanja koja si nismo ni postavili. Pomrčina mjeseca može poremetiti naš emocionalni svijet. A ova pomrčina donosi duhovno 'čišćenje' te će nas dovesti do puta kojim nam je oduvijek bilo suđeno da krenemo, što će nas možda odmah, a možda vremenom, dovesti do napretka i boljitka. Imaj na umu da ovo pomračenje formira opoziciju sa nepredvidivim i buntovnim Uranom, pa bi moglo donijeti i potpuno neočekivane događaje.

Life&style 5 horoskopkih znakova koji će prije živjeti nevjenčano nego u braku, oni ne vjeruju u 'papir'

Ako si jedan od ova 4 horoskopska znaka na koje će ovo pomračenje osobito utjecati, očekuj neočekivano! 

Vodenjak

Pomrčina mjeseca daje vodenjacima vrijedne uvide za donošenje važne odluke. Moći ćeš vrlo jasno vidjeti i osjetiti gdje leže tvoje prednosti i snaga, koji su ti prioriteti i koje si zahtjeve postavljaš pred život. To je pak sve što trebaš znati kako bi bila sigurna u svoj put – bez obzira na to što drugi misle o tome. Moglo bi doći do promjene posla ili do unapređenja ili pak do pokušaja da stvari obavljaš na drugačiji način, tebi neobičan i netipičan. Možda ćeš čak u potpunosti promijeniti karijeru! Šta god da se dogodi, otvorit će ti se vrata za još puno mogućnosti u budućnosti. Svemir te jednostavno približava vrsti karijere koja ti je oduvijek bila namijenjena.

Djevica

Pomrčina daje djevicama novu perspektivu o sebi. Na trenutak ćeš se osjećati kao da sebe vidiš nečijim očima - a slika koju ćeš dobiti bit će uvelike drugačija od one koja ti je poznata. Tvoje greške izgledaju manje i simpatičnije, tvoj trud i dobre namjere veći i dražesniji. Najbolje što možeš napraviti je pokušati pažljivo pogledati ovu novu, nepoznatu sliku i zadržati je u svom sjećanju. Ne moraš se mijenjati kako bi joj odgovarala. Dovoljna je tek promjena perspektive. 

Škorpion

Škorpioni otkrivaju pun mjesec i pomrčinu u svom znaku kao uzrok(e) određenog osobnog obrasca koji seže jako daleko i duboko je ukorijenjen. Ponekad si se u prošlosti osjećala zarobljena u tom obrascu, a do sada ti je nedostajalo razumijevanja da iz njega izađeš. Možda ti izlaz može donijeti pomrčina mjeseca. Dugoročno, to bi ti dalo više slobode i fleksibilnosti. Uglavnom, bit ćeš 'istjerana' iz svoje zone udobnosti, a mjesec će te tjerati na akciju. Moguće je da ćeš i sama sebe iznenaditi svojim ponašanjem – bit će prilično nepredvidivo. Definitivno te očekuje trenutak kada će doći do prekretnice u tvom životu.

Bik 

Postoji određena osoba u tvom životu koja ti je u posljednje vreme često u mislima? To može biti tvoj poslovni partner, najbolji prijatelj, voljena osoba ili čak tvoj najljući neprijatelj. Bez obzira o kome se radi, ovo pomračenje će te potaknuti da evoluiraš u odnosu s tom osobom. Ako je situacija između vas napeta ili loša, možda ćeš konačno biti spremna završiti s time te izići iz tog toksičnog odnosa. Ako je pak situacija dobra, možda ćeš biti spremna dodatno se posvetiti toj osobi te unaprijediti vaš odnos. Dakle, trebaš dobro razmisliti o tome šta možeš napraviti kako bi imala zdravije i harmoničnije odnose. 

Horoskop Kako izgledaju ljudi rođeni u znaku bika, od građe tijela do stila odijevanja

Posjeti Miss7.24sata.hr