Duhovi, crna mačka, petak 13.... 4 najpraznovjernija horoskopska znaka vjeruju u to

Unsplash/Dayne Topkin Praznovjerni horoskopski znakovi
Vidi originalni članak
  • Ne izlaziš iz kuće kad je petak 13., a crna mačka ti nikada ne smije prijeći put s desne strane? 
  • Onda je praznovjerje vjerojatno jako prisutno u tvom životu
  • Praznovjerni ljudi ne žele ništa prepustiti slučaju, a ova četiri horoskopska znaka su najviše pogođena

Dok ostali horoskopski znakovi za sve nalaze racionalno objašnjenje, ova četiri horoskopska znaka često su žrtve praznovjerja. Ako se bojiš uroka, petka 13. ili crnih mačaka, vjeruješ u duhove i druge nadnaravne sile vjerojatno spadaš među njih…

Prema horoskopu, ovi znakovi zodijaka su izrazito praznovjerni

Ribe: Rituali za sreću

Ribe su izuzetno pažljiva i intuitivna bića. Vrlo intenzivno percipiraju svoju okolinu i sve oko sebe vide kao nešto značajno. Njihova sklonost ritualima naglašava njihovo snažno praznovjerje. Nikada ne propuste kucnuti u drvo i nikada ne propuste registrirati znakove koji bi im mogli donijeti nesreću. Kako bi se držale ovih navika, ribe u svoj svakodnevni život unose male ritualne radnje, čime pokazuju svoju praznovjernu stranu.

Rak: Talisman koji ih štiti

Rak je osoba koja se lako zbuni. Njegovo praznovjerje potječe iz činjenice da ovaj horoskopski znak ništa ne želi prepustiti slučaju i žudi za sigurnošću. Rakovi često sa sobom nose male talismane ili religiozno znakovlje koji ih ohrabruju ili im daju snagu. 

Vaga: Sve će ipak dobro završiti...

Vaga je duboko u sebi stara duša - možda zbog toga osjeća blagi osnovni strah od raznih životnih opasnosti. Vezana je za tradiciju i nikad ne pokušava istjerati svoju sreću. Dok se vage s jedne strane pokušavaju zaštititi od loše sreće, s druge strane znaju da će sve biti kako treba. Zbog toga su njezina praznovjerja snažno ukorijenjena i uvijek pokušava obratiti pozornost na svakodnevne znakove. Kad nešto pođe po zlu, ona to dalje ne ispituje. Sve će na kraju imati smisla, to je moto vage.

Horoskop Retrogradni Uran je stigao, evo što to znači za tvoj horoskopski znak

Škorpion: Najmisteriozniji u horoskopu

Škorpion je vrlo sumnjičav i u osnovi ne sluša nikoga osim vlastitog osjećaja. Njegov oblik praznovjerja je moderniji i dolazi iz njegovog osjećaja za misticizam: ima slabost prema kristalima i drugom „magičnom“ kamenju. Vidi ih kao zaštitu koju koristi kako bi se osjećao sigurnije i snažnije. Njegov moto je: bolje spriječiti nego liječiti. 

Horoskop Ova tri znaka cijeli će život biti sretna jer znaju uživati u malim stvarima

Posjeti Miss7.24sata.hr