Želiš se vratiti na prirodnu boju kose: ovih 5 savjeta doista će ti pomoći

Shutterstock Savjeti kako vratiti svoju prirodnu boju kose
Vidi originalni članak
  • Budimo iskreni - naša je kosa tijekom života prošla kroz mnogo toga
  • Od tinejdžerskih godina kad smo isprobavali različite boje kose
  • Sve je bilo uključeno, od izbjeljivanja do pramenova pa sve do potpunog bojenja

Međutim, u jednom trenutku izgubimo želju za stalnom promjenom boje kose i odjednom ništa gorljivije ne želimo od svoje vlastite boje kose. Otkrit ćemo ti kako to učiniti, bez potrebe da je ponovno bojiš.

1. Valovi su bolji od ravnih linija

Mnogima je ovo vjerojatno najteži korak - osobito ako si godinama na glavi nosila potpuno drugu boju od prirodne. Ali, tek kad se prestanemo bojiti, prirodna boja kose sve više dolazi do izražaja. Kako pritom izrast ne bi bio tako jako vidljiv tijekom tog vremena, preporučljivo je izbjegavati određene frizure. Zlatno pravilo za oblikovanje kad boja izraste je - što je frizura "strože" oblikovana, prijelaz sa stare na novu boju je uočljiviji. Mnogo je lakše ako je stepenasto ošišana, s valovima ili kovrčama. Naime, lepršavi i neuredni valovi stvorit će balayage efekt - kao da smo baš željeli da su krorijeni tamniji, a vrhovi svijetliji.

5 frizura kao stvorenih da prikriju izrast na kosi ili ga učine chic detaljem

2. Prekrij razdjeljak

Za one kojima je frizura bez razdjeljka nezamisliva, i za to postoji rješenje. Naime, pravi stajling nije jedina opcija za skrivanje izrasta kose. Kao što naslov kaže, takozvani sprejevi za razdjeljak sakrivaju prijelaz boje u kosi. Sprejevi, pomiješani s bojom, mogu se jednostavno ponovno isprati jednostavnim pranjem kose. U drogerijama već postoje deseci sprejeva u različitim varijacijama boja koji se mogu savršeno koristiti za prikrivanje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Longoria Baston (@evalongoria)

3. Trik s odgovarajućom njegom

Ako razlika u boji između prirodne i obojene kose nije prevelika, možeš koristiti i šampone s polutrajnim kompleksima boja. Ovisno o željenom intenzitetu, jednostavno ih temeljito umasiraj u kosu prilikom pranja kose i isperi nakon kratkog vremena. Pigmenti u boji osiguravaju da je kosa donekle promijeni nijansu - ali samo nakratko, jer se pigmenti ponovno ispiru nakon nekoliko pranja i na taj način ne ugrožavaju proces izrastanja.

Savjet zlata vrijedan Prema frizerima, ovo su stvari koje trebamo izbjegavati raditi kod kuće ako želimo lijepu kosu

4. Snaga limuna

Limun ne samo da dobro izgleda u našoj hrani, nego i u kosi – naime, ima učinak posvjetljivanja. Naravno, ovaj savjet vrijedi samo ako iz svijetle prelaziš u prirodno tamniju boju. Kako bi to učinila, jednostavno pomiješaj sok od limuna s vlastitim šamponom, pažljivo ga umasiraj u kosu i temeljito isperi nakon kratkog vremena djelovanja. Ali, budi oprezna, nemoj ponavljati ovaj postupak prečesto, jer će dugoročno vlasište i kosa biti previše iritirani limunom. Ako će se proces prirodnog posvjetljivanja odvijati dulje vrijeme, bolje je koristiti šampone ili regeneratore s ekstraktom limuna. Dugoročno imaju sličan učinak, ali su puno nježniji.

5. Ukloni ostatke

Svatko tko je redovito bojao kosu ne mora se samo boriti s umjetnim pigmentima u boji. Kemijski ostaci također se s vremenom nakupe u kosi. I oni se moraju filtrirati odgovarajućim proizvodima za njegu. Za to su posebno prikladni „detoks“ šamponi koji (redovitom uporabom) uklanjaju naslage s kose. Zamijeni konvencionalni šampon detoks šamponom nekoliko puta tjedno i zaista peri pramen po pramen sa šamponom tijekom pranja kose. Zatim temeljito isperi kosu i umasiraj regenerator. Time se zatvara struktura kose i štiti kosu od novih oštećenja. Redovitom upotrebom kosa ponovno izgleda zdrava i sjajna.

Posjeti Miss7.24sata.hr