'Zapetljana' punđa trend je koji želimo nositi ovog ljeta jer tako ju je lako napraviti!

Instagram @vanessahudgens Foto: Instagram @vanessahudgens. zapetljana punđa
Vidi originalni članak
  • Tijekom ljetnih mjeseci svima je najlakše samo podići kosu kako nam ne bi smetala na vrućinama
  • No, uz klasičan rep ili punđu, postoji mnogo drugih frizura s podignutom kosom koje vrijedi isprobati
  • Ovog ljeta to je zapetljana punđa, koju možemo rekreirati na više načina!

Podignuta kosa može se nositi i stilizirati na mnogo više načina osim klasičnog visokog repa, zalizane visoke ili niske punđe, a ovog ljeta ove frizure dobivaju osvježene i modernizirane varijante u obliku zapetljane punđe. Ovaj trend uključuje nekoliko verzija zapetljane punđe, a sve ih je lako napraviti i kod kuće.

Što je zapetljana punđa?

Upravo je 'zapetljanost' najbitnija za stvaranje ovakvog stila punđe, kojom našoj frizuri dodajemo dimenziju, volumen i detalje te ju činimo posebnijom od obične punđe. Zapetljana punđa moderna je i osvježena verzija klasične podignute frizure koja u trenu podiže i naš outift, a svestranost ove frizure pridonijela je i njenoj popularnosti.

Rekreirati ju možemo na više načina, ovisno o tipu naše kose i duljini, a za početak vrlo je bitno zagladiti prednji dio kose kremom ili drugim proizvodom za stiliziranje te pri ruci imati tanke ukosnice i lak za kosu za završni touch.

Beauty Najpopularnije frizure za ljeto 2023.: razigrane, glamurozne i s puno volumena

U nastavku smo izdvojile nekoliko vrsta zapetljanih punđa koje možemo rekreirati i nositi cijelo ljeto!

1. Šiljasta punđa

Beauty look iz 90-ih ove godine dobio je odličnu moderniju verziju, a ovu frizuru obožavaju nositi i slavne zvijezde. Ova frizura uključuje ostavljanje nekoliko tankih šiljastih pramenova izvan inače zalizane punđe. Kosu s prednje strane možemo u potpunosti skupiti u punđu ili nekoliko pramenova ostaviti da uokvire lice.

2. Ruža punđa

O ovoj predivnoj frizuri već smo pisali ranije ovog proljeća, a njena popularnost nastavit će se i kako nam se približava ljeto. Ova modernizirana verija klasične balerina punđe zbog načina stiliziranja podsjeća na trodimenzionalnu ružu, po čemu je i dobila ime. Na TikToku postoji i mnoštvo tutoriala u kojima su beauty influencerice korak po korak objasnile kako napraviti ovu elegantnu i upečatljivu frizuru.

 

@jennypenaxo Perfect for any occasion ✨🤩 #fyp #fy #parati #hairstyle #hair #peinados #hairtutorial #tutorials #hellofall #beauty #xyzbca #viral ♬ La Chona - Los Tucanes De Tijuana

3. Zvončica punđa

Ova chic punđa sve nas trenutno transportira u Disneyjev film o Petru Panu te u sjećanje priziva lik Zvončice, koja nosi sličnu podignutu frizuru. Zapetljana punđa na vrhu glave kombinirana je sa šiškama i valovitim pramenovima kao dodatnim detaljima koju ju čine zanimljivijom. 

4. Dodavanje detalja

Za brzo i jednostavno stiliziranje već podignute kose u zapetljanu punđu, frizeri savjetuju i dodavanje raznih ukrasa za kosu, poput svjetlucavih ukosnica ili chic rajfova ili marama, kako bismo i najobičniju punđu u trenu pretvorile u glamuroznu frizuru.

Beauty Kako da kovrče 'prežive' između pranja, a frizura ostane lijepa? Imamo nekoliko dobrih savjeta...
 

Posjeti Miss7.24sata.hr