Veliki povratak sjajila za usne

Thinkstock / Spencer Davies
Nakon što smo nekoliko godina čeznuli za mat izgledom usana, stvari u beauty industriji se napokon mijenjaju. Sve više kozmetičkih kuća pažnju posvećuje sjajilima i tekućim ruževima koji imaju sasvim drugačiji efekt na usnama od mat ruža. Sve o sjajilima i njihovoj popularnosti otkrila nam je vizažistica Ivana Kalais.
Vidi originalni članak

Savršeno iscrtane usne popunjene mat ružem polako postaju prošlost, jer se sjajila ponovno vraćaju u modu. Ako si i ti zanemarila sjajila posljednjih nekoliko sezona, vrijeme je da im se ponovno posvetiš, jer ako je suditi po novitetima iz kozmetičkih kuća – sjajila nam se vraćaju jača no ikad. Vizažistica Ivana Kalais kaže kako sjajilo nema objektivnu prednost nad ružem, nego jednostavno svaki proizvod zadovoljava drugačiji ukus.

Zaokret u kozmetici

"Inovacije u make upu su otišle jako daleko za razliku od davnih vremena kada je kod žena postojao samo taj famozni crveni ruž. Sada već imamo veliki izbor različitih tekstura sjajila za usne kao što su 'lip stain' i 'lip laquer', ali i ruževi u obliku sjajila. Sama sjajila su nešto laganije teksture nego ruževi. Žene koje imaju prirodno tanje usne su idealni kandidati za nošenje sjajila jer će im njihova tekstura i naravno sjaj dati punoću i usne će vizualno izgledati veće", istaknula je Ivana dodavši kako su sjajila dobar odabir za dnevni look, sastanke, prvi spoj i sl., jer izgledaju prirodnije i daju divan sjaj. No, i to samo vrijedi ako se radi o nježnim nude, ružičastim i breskvastim nijansama.

Ivana je istaknula kako općenito primjećuje povratak laganijih tekstura u svijet kozmetike, jer sve više kozmetičkih kuća stavlja naglasak na fluidne i transparentne podloge koje su nevidljive na koži, stoga je logično i da se sve više teži prirodnom looku koji se naziva i 'no make up look'.

"Osobno mi je to najdraži look jer naglašava ženinu jedinstvenost i prirodnost. Podloga, sjenila neutralnih ili zemljanih tonova te sjajila na usnama daju svježinu licu i stvaraju taj prirodan, a opet jako lijep i decentan make up nosiv u svim prilikama. Kratko napominjem da je za prirodan look potrebno više pažnje kada ga se stvara, jer ga je za razliku od drugih make upova teže postići", istaknula je Ivana.

Zašto ih volimo?

Žene vole sjajila iz mnogo razloga, a jedan od njih je što definitivno pristaje svima. Od tinejdžerki do žena koje su prešle pedesetu – sjajilo se, ovisno o teksturi i boji, lako može nositi od jutra do večeri. Za njegovo nanošenje nije potrebna pretjerana vještina, a ponekad čak ni zrcalo. Mahom njegujuće i hidratantne formule ne isušuju usne poput dosad popularnih mat ruževa, a look je prirodan i nenametljiv. Osim u tekućem obliku, sve češće se nalaze i u obliku sticka ili olovke što ih čini još jednostavnijim za nanošenje.

"Nažalost sjajila za usne nemaju trajnost kao ruževi. Osim toga, među samim sjajilima mat sjajila će trajati duže nego sjajna. Da bi sjajilo na usnama što duže trajalo prethodno treba dobro hidratizirati usne, zatim nanijeti prvi sloj sjajila, pričekati par sekundi da se upije i odmah ga 'blotati' (upiti u čistu maramicu). Nakon toga olovkom obrubiti vanjski dio usana da bi se spriječilo razlijevanje sjajila, opet olovkom lagano popuniti cijele usne, nanijeti drugi sloj sjajila i kistom za usne ga razmazati da se što bolje upije", savjetovala je Ivana za kraj.

Više slika i cijene sjajila pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr