Tvoja koža "poludi“ baš u vrijeme blagdana? Evo što možeš napraviti da to riješiš...

Humphrey Muleba/Unsplash
Vidi originalni članak
  • Baš oko Božića imamo puno posla, a onda nam se – poput prsta u oko - još pojave i problemi s kožom
  • Naravno, jedan od uzročnika je stres, ali ne i jedini
  • Imamo nekoliko savjeta kako ćeš svojoj koži vratiti sjaj 

Svake godine jedna te ista priča: Božić se bliži, a koža ti izgleda sve više deprimirano? Kao da sa svakom adventskom svijećom postaje sve gore i gore? Bez brige, nisi jedina s tim problemom. Evo koji faktori su krivci za to blagdansko onečišćenje i što možeš napraviti protiv toga…

1. Premalo sna i stres 

„Najljepše je doba godine“ – reći će mnogi. Da, moguće – ali, za neke je i najstresnije. Pred Božić mnogi moraju obaviti milijun stvari: završiti megaprojekt na poslu, isplanirati božićni meni, kupiti poklone na vrijeme… Kako bismo to sve napravile, često premalo spavamo, a stres nas razara. Kako bi ipak malo uživala u Božiću, napravi si i drži se striktnog popisa stvari koje baš moraš obaviti te dobro isplaniraj kad što možeš obaviti. Svakako si isplaniraj vrijeme za odmor od svega. Duša – ali i koža – bit će ti zahvalni. 

via GIPHY

v

2. Loša prehrana 

Pretpostavljaš da ti je koža loša zato jer se hraniš samo s vanilin kiflicama, medenjacima i punčem? Moguće je! Naravno da ti nećemo reći da ne smiješ uopće jesti božićne slastice, međutim ne bi bilo loše da si svjesna da mogu izazvati neželjene posljedice. Nažalost, alkohol i slastice nisu baš idealne namirnice za zdravu i čistu kožu. Božićni keksići sadrže brdo šećera koji pogoduje nastanku prištića. Kupljeni keksi pak sadrže transmasnoće koje našoj koži – ali i zdravlju općenito – ne čine dobro. 

Beauty Godine su samo broj! Evo kako da tvoja koža bude blistava i poslije četrdesete

3. Nedostatak vlage 

Temperature se mijenjaju, a tako i zahtjevi naše kože – nažalost, često to zaboravimo. Upravo u zimsko vrijeme našoj koži nedostaje vlage: vani je hladan zrak, dok je unutra suh i topao – a to iritira te nadražuje kožu. Dermatolozi preporučuju ovlaživač zraka kako bi u stanu bilo više vlage. Također ne preporučuju tuširanje vrućom vodom – tako nam se koža još više isušuje. Laganu kremu za lice zamijeni bogatijom njegom. 

via GIPHY

4. Zanemaruješ svoju rutinu 

Koliko je važno prilagoditi svoju rutinu njege prema okolnostima i temperaturama, toliko je važno držati se uporno te rutine. Tko stalno mijenja proizvode za njegu kože ili često zaboravi kremu za lice, ne treba se čudi ako koža poludi. Dakle, pokušaj se držati svoje rutine te imaj strpljenja sa svojom kožom (sigurno se ništa neće promijeniti od danas do sutra). 

Beauty Od hladnoće tvoja koža postaje ekstremno suha? Klasične i sasvim nove metode za vraćanje kože u normalu

Posjeti Miss7.24sata.hr