Tretman kolagen nitima - je li ovaj novi lifting bez skalpela revolucija u anti-age njezi?

Freepik/senivpetro Tretman kolagen nitima - lifting bez skalpela revolucija je u anti-age njezi
Vidi originalni članak
  • Znamo da je kolagen zaslužan da naša koža izgleda mlado, zdravo i zategnuto, a novi tretman koji se pojavio u svijetu ljepote povećava količinu kolagena u tkivu što rezultira zadržavanjem mladolikosti kože
  • Tretman kolagen nitima "boost" je kod prvih, ali i uznapredovalih znakova starenja, a naziva se i 'liftingom bez skalpela'
  • Razgovarali smo sa stručnjakinjom Antonijom Tretinjak, koja nam je otkrila posebnosti ovog tretmana

Kolagen je protein prirodno prisutan u našem organizmu, a kao što znamo, dovoljna količina kolagena čini kožu fleksibilnom, jedrom, glatkom i zategnutom. Tretman kolagen nitima za lice baziran je upravo na povećanju količine kolagena u tkivima, zbog čega je prava revolucija u anti-age njezi. Povećanje količine kolagena rezultira poboljšanjem općenitog stanja organizma, usporavanjem starenja i vizualnim poboljšanjem izgleda kože. O ovom novom tretmanu u svijetu ljepote razgovarali smo s kozmetičarkom Antonijom Tretinjak iz salona DeLuxe. 

Što je tretman kolagen nitima za lice i kako djeluje?

U tretmanu kolagen nitima pričamo o najnovijoj nano tehnologiji gdje su čestice sastojaka toliko pročišćene i male da je njihova iskoristivost maksimalna. Osim što popunjava bore ovaj tretman djeluje i na poboljšanje kvalitete kože i samim time na bolji ukupni izgled. Kozmetičarka Antonija Tretinjak naglašava da govori o Jeu Derm Kolagen nitima koje dolaze iz medicinskog laboratorija jer upravo njih koristi u salonu, jer na žalost kaže, na tržištu ima mnogo kolagen niti iza kojih ne stoje klinička ispitivanja.

Beauty Evo što smo saznali o brazilskoj maderoterapiji - prirodnoj metodi uklanjanja celulita

Uz same peptide kolagena kao glavnog sastojka tu su još i betaglukan koji pomaže prirodnom zacjeljivanju kože te je odličan kod problema dermatitisa i rozacee zbog protuupalnog djelovanja, zatim acetil heksapeptid 8 koji je fragment molekule botoksa te daje sličan učinak samo bez blokade mišića. Jedan od važnih sastojaka je i Syn Ake protein koji djeluje kao zmijski otrov na kontrakcije mišića lica i time smanjuje dubinu bora za 52% u 28 dana. Tu su još i proteini svile i proteini sirutke kao najkvalitetniji poznati proteini. Kad se znaju sastojci onda je i jasno zašto je tretman djelotvoran.

Kod samog tretmana bitna je pravilna priprema kože i poštivanje protokola rada. Ono što korisnike najviše zanima je kako te niti prodiru u kožu, a stvar je vrlo jednostavna. Niti se polažu direktno u boru u kolagenski serum koji aktivira njihovu razgradnju, tope se i samim time prodiru u kožu direktno na mjestu oštećenja i potiču njenu prirodnu obnovu.

Zbog čega je tretman kolagenom učinkovitiji od nekih drugih anti-age tretmana?

Specifičnost je u inovativnosti, primjeni nano tehnologije i bezbolnom načinu aplikacije visoko kvalitetnih sastojaka. Riječ je o neinvazivnom tretmanu koji je rješenje za sve one koji zaziru o bolnih tretmana i igle. Osim što daje odmah vidljive rezultate tretman maksimum daje nakon mjesec dana kada se aktivira proizvodnja prirodnog kolagena. "Za niti koje trenutno koristimo znanstveno je dokazano da se proteini kolagena iz njih nalaze u koži i do pet mjeseci nakon tretmana", objašnjava Antonija.

Koliko je potrebno da bi se vidjeli rezultati?

Rezultati tretmana vide se odmah nakon tretmana, koža nije crvena i bez straha klijent može nastaviti s dnevnim aktivnostima. Preporuka je do drugog dana ne prati lice i pustiti da svi sastojci maksimalno penetriraju. Kod mlađih osoba dovoljan je i samo jedan tretman ukoliko se želi osvježiti kožu i potaknuti stvaranje novog kolagena; oni tretman mogu ponavljati svakih šest mjeseci, dok se kod kože sa već izraženim borama preporučuje napraviti protokol od tri tretmana te nakon toga održavanje prema potrebi. U pravilu tretman mogu raditi svi pa čak i oni sa problemima dermatitisa i rozacee jer će sastojci blagonaklono djelovati i na takvu problematiku.

Kolagen niti za bore

Tretman spada u dugotrajnija riješenja pogotovo uzmemo li u obzir njegovo odgođeno djelovanje i to da najbolje rezultate daje nakon mjesec dana od prvog tretmana. Obzirom da djeluje i na smanjenje vidljivih bora, poboljšanje općeg izgleda kože, zatezanje i podizanje tonusa smatra se cjelokupnim rješenjem za sve koji žele na prirodan način njegovati kožu lica, vrata i dekoltea.

Također, nema ograničenja u broju tretmana, ali nakon što se naprave prva tri tretmana koja se rade svakih 10 dana nema potrebe da se idući tretmani rade u razmacima manjim od mjesec dana. Kao i kod svih kozmetičkih tretmana takve rezultate potrebno je redovito održavati. Tretman se može raditi i osobama koje imaju botoks ili filere samo od aplikacije takvih tretmana mora proći barem dva tjedna prije prvog tretmana kolagen nitima.

Cijena tretmana kolagen nitima? 

Preporuka je tretman napraviti u kuri od tri tretmana svakih 10-tak dana i nakon toga svaka dva do tri mjeseca jedan tretman za održavanje postiglih rezultata. Naravno da broj potrebnih tretmana ovisi o stanju kože u trenutku kad se kreće sa tretmanima i sa krajnjim rezultatom koji se želi postići. Pojedinačna cijena tretmana kolagenom u DeLuxe salonu je 1200 kuna, dok je cijena paketa od tri tretmana 3000 kuna.

Beauty S ovih 5 beauty tretmana trebala bi pričekati do kraja ljeta

Posjeti Miss7.24sata.hr