Trendi boje i frizure za novu sezonu

Thinkstock / Spencer Davies
Jesen nas uvijek iznova oduševi toplim nijansama i novim trendovima u frizurama. Razlog tome je i možda što se imamo mnogo više volje posvetiti svojoj kosi. Nataša Družijanić iz frizerskog salona Cut-Up u Zagrebu otkrila nam je najnovije trendove.
Vidi originalni članak

"Kao i svake godine, i ove su sezone dizajneri ponudili pregršt novih trendova, no jasno je da neće svi naći svoje mjesto na ulici. Tako su raskošno natapirane frizure predložili i Nina Ricci, Versace i Oscar de la Renta, ali poprilično je izvjesno da nećemo često susretati nove Brigitte Bardot", objašnjava Nataša Družijanić.

Prema njenim riječima, ove sezone nosit ćemo tamnije nijanse boja za kosu. Tamnosmeđa je tako sveprisutna, a bakrenoj se dodaju crvena i čokoladna nijansa kako bi boja bila dublja i trajnija.

"Na mala vrata probija se i žarkocrvena, koju su frizeri proteklih godina vrlo malo ili nimalo koristili, a apsolutni hit je - siva, i to od najsvjetlije do najtamnije", kaže naša sugovornica.

Nekada omiljeni ombre polako izlazi iz mode, a zamjenjuje ga suptilnija tehnika bojanja s blažim prijelazima. Kod valovite kose, valovi više nisu strogo definirani i uredno posloženi, nego se preferiraju prirodne, blage i razbarušene kovrče kojima je uistinu teško odoljeti. Veliki povratak doživljavaju klasične ukosnice, koje se više ne skrivaju u kosi, nego kako Nataša kaže, postaju sastavni dio frizure koji je ukrašava i s čijom količinom se ne može pretjerati.

"Pletenice su i dalje vrlo IN, nose se na sve načine, a često su im dodane i trake za kosu. Konjski rep koji je predstavio Valentino već se tijekom ljeta pojavio na dugim kosama, što ne treba čuditi s obzirom na to koliko ga je jednostavno napraviti", otkriva poznata frizerka.

Kaže i kako ove jeseni nema granica kada je šišanje u pitanju. Undercut ističe kao trend koji ostaje prisutan, ali ovoga puta je mnogo hrabriji i vidljiviji te nerijetko ukrašen raznim oblicima.

"Pixie će i dalje biti tražen, kao i veoma kratka kosa. Šiške više ne prekrivaju obrve, nego su neobično izrezuckane i čak i najklasičnijem bobu daju novu, šarmantniju dimenziju", za kraj je poručila Nataša.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr