Top 5 ljetnih parfema koje ćeš obožavati

Ljetna izdanja parfema posebno nas vesele zbog svojih osvježavajućih nota. Izdvojile smo 5 najboljih s kojima nećeš pogriješiti u ovoj toploj sezoni
Vidi originalni članak

Kad govorimo beauty rutini, svaka sezona donosi nam nove izazove i promjene u našoj kozmetičkoj torbici. Visoko na listi preparata koje mijenjamo nalaze se i parfemi koje nerijetko biramo prema godišnjim dobima. Oni namijenjeni vrućim ljetnim danima svojim mirisnim notama neodoljivo podsjećaju na more, citruse, voće i cvijeće pa se većina odlučuje upravo za te varijante. 

Kako bismo ti olakšale potragu za THE parfemom sezone, izdvojile smo naših 5 favorita. Njihove lagane i prozračne parfemske formule donijet će pravo osvježenje u tvoju beauty rutinu. 

1. Louis Vuitton Le Jour Se Léve

Le Jour Se Lève naziv je za nove Louis Vuitton citrusne mirisne note koje će te osvojiti svojom svježom i sočnom aromom. Glavni sastojak parfema je mandarina, a njezin snažan i prozračan miris dodatno pojačava egzotična fuzija mediteranskih citrusa, jasmina sambaca iz Kine i crnog ribizla. 

2. Chanel Paris - Deauville

Kultna francuska modna i beauty kuća Chanel ove nas je godine počastila novom kolekcijom parfema - Les Eaux De Chanel. Riječ je o mirisima inspiriranim s tri omiljene destinacije Gabrielle Chanel, a dolaze pod nazivom Paris - Deauville, Paris - Biarritz i Paris - Venise. Kreirao ih je parfumer Olivier Polge. Naš favorit za ljeto je Paris - Deauville kojega odlikuje živahna energija kore naranče i aromatičnog lista bosiljka, dok se u srcu samog mirisa nalaze se cvjetne note ruže i jasmina. 

ZANIMLJIVO Znaš li gdje bi trebala nanijeti parfem da bude najučinkovitiji

3. Calvin Klein One Summer 

CK One Summer 2018. novo je limitirano ljetno izdanje posvećeno čistom i prozračnom nebu bez oblaka. Ovaj parfem fantastičan je miks odvažnih citrusa limuna i limete te bijelih cvjetova, ananasa i cedra te kokosovog mlijeka. Ovaj parfem definitivno miriše na ljeto!

4. Viktor & Rolf Flowerbomb

Viktor & Rolf parfemi odlikuje fantastična moć cvijeća, a svoj parfem Flowerbomb čuveni modni dvojac opisuje kao "protuotrov stvarnosti i ekspresiju vlastitih snova". Ovaj orijentalni miris odlikuje se slatko svježim akordima bergamota i zelenog čaja, dok se u srcu parfema nalaze intenzivni, čisti Sambac jasmin, opojna ruža Centifolia, frezija i Cattleya orhideja. U bazi parfema je mošus i pačuli. Ako voliš cvjetne mirise, s ovim nećeš pogriješiti!

PARFEMI Ove zvijezde imaju samo jedan najdraži parfem

5. Tom Ford Costa Azzurra 

Ovaj parfem drveni je i aromatični miris za žene i muškarce koji priziva sjećanja na miris borova i utjelovljuje esenciju ljeta. Njegove bogate kompozicije kombiniraju note dragocjenih drva i sočnih citrusa, a nadopunjavaju ih slatki mirisi vanilije i aromatičnog tamjana. 

Posjeti Miss7.24sata.hr