Testirala sam 3 popularna sjajila - evo kakva su!

privatna arhiva Kristijana Musića
Kako su nam se sjajila vratila na velika vrata, zgrabili smo nekoliko trenutačno popularnih sjajila i provjerili kako izgledaju, ali i kakav osjećaj ostavljaju nove formule o kojima se priča
Vidi originalni članak

Baš kao što smo nedavno na missu pisali, sjajila smo iz dubine ladice prebacili u kozmetičke torbice. Vratila su se na velika vrata i neupitno su najtrendi make up proizvod za usne za ovo ljeto. No kako ima dosta razloga zašto sjajila ne volimo (tope se, preljepljiva su, uvijek vjetar puše kad ih nosimo i lijepi nam kosu na sune...), zaintrigiralo me hoću li šest, sedam nakon što je njihovo vrijeme prošlo ipak zavoljeti ove de facto sjajne ukrase za lice? I to po najvećim vrućinama koje su razlog više za reći im ne. Za svoje vjerne suputnike odabrala sam tri popularna sjajila u tri različita cjenovna ranga: Fenty Beauty Gloss Bomb, MAC Viva Glam x Taraji P. Henson Lipglass 2 i dm trend it UP High Shine Lipgloss "150". Evo kako je to izgledalo proteklih nekoliko dana...

1. dm trend it UP High Shine Lipgloss "150" - 24,90 kn (dm)

Ovo sjajilo jedno je od onih koje dokazuje kako jeftina sjajila mogu izgledati bogato i luksuzno. Radi se o sjajilu za svega nešto više od 20 kuna koje pritom ima predivnu mazivnu teksturu koja nije nimalo ljepljiva, postojana je na usnama skoro poput gela, ima vodeni sjaj i skoro punu pokrivnost boje. Ova nijansa je prekrasni topliji smećkasti nude, dobar za mnoge prigode, za dan ili večer. Kao i sjajila u globalu, nije otporan na jelo i piće, ali zbog svoje gustoće neupitno ima dobru postojanost. Definitivno ću probati i prozirno sjajilo iz kolekcije jer vjerujem da će dobro izgledati povrh svakog ruža!

2. Fenty Beauty Gloss Bomb Universal Lip Luminizer "Fenty Glow" - 115 kn + shipping (fentybeauty.com)

Rihannino sjajilo trebalo bi biti univerzalno laskavo sjajilo za sve žene i vjerujte mi, toliko je slatko, njegujuće, pa čak i decentno, da sam za njim posezala umjesto za balzamom za usne. Sjajilo ima ružičastu boju mesa koja usnice tek lagano oboji i pregršt sitnih šljokica koje na suncu daju efekt punijih usnica. Miris je specifično sladak, skoro voćni i vrlo ugodan, a tekstura je vrlo glatka i neljepljiva. Sjaj je poprilično jak, ali ne ide do razine koju bih nazvala "vodeni" sjaj, no zato je njegov neupitan benefit to što usnice ostavlja glađima nakon nošenja. Zaista divan proizvod.

3. MAC Cosmetics Viva Glam x Taraji P. Henson Lipglass 2 - 159 kn (MAC)

MAC sjajila su provjereno dobra, ali dolaze u nekoliko tekstura pa sam isprobavanju pristupila skeptično. Ovo sjajilo je u stvari bilo dio limitirane kolekcije za MAC Viva Glam, a dizajnirala ga je glumica Taraji P. Henson, pa ga više nema u prodaji, ali riječ je o "najobičnijem" odnosno klasičnom MAC sjajilu - prvoj, jednostavnoj formuli. Sjajilo me oduševilo jer ima jak sjaj, iako nije vodeni, a sadrži najfinije sitne zlatne čestice koje na suncu izgledaju božanstveno, a pridonose i efektu punijih usnica.

BEAUTY Beauty come back: nećeš vjerovati što svi opet nose!

Također, sjajilo je postojano i ne topi se na rubovima, a na usnama se zadržava sve do hrane ili pića. Ne smijem zaboraviti reći kako nije ni ljepljivo, što je za mene svemirsko veliki plus. U slučaju da ti se sviđa decentan zlaćani sjaj na usnicama, sličan trenutno dolazi u MAC unutar Mirage Noir kolekcije u nijansi "Soft Shell" i koštat će 159 kn.

Posjeti Miss7.24sata.hr