Tajnu prekrasnih, tako prirodnih pramenova Gisele Bundchen otkrio je njezin kolorist

Instagram@gisele
Vidi originalni članak
  • U njegovom salonu nema potpuno plave ni potpuno smeđe kose - pramenovi su uvijek obavezni element
  • Nije čudo što Bernarda Vasconcelosa smatraju kraljem pramenova, a njegove ga klijentice Adriana Lima, Alessandra Ambrosio i Gisele Bundchen obožavaju
  • A mi obožavamo prekrasne tonove plave kose kakve ima Gisele - Bernardo objašnjava kako ih postići

Nestašni valovi, pramenovi kao da su se osušili na plaži, savršen spoj plave i boje karamele... Kosa je uvijek bila važan element ljepote Gisele Bundchen. Vjerujemo da je namali broj žena diljem svijeta ušao svom frizeru s njenom slikom u rukama i željom na usnama da želi baš takvu kosu. Posebno u vrijeme dok je punila naslovnice. No Gisele je i nakon službenog "umirovljenja" s pista i dalje je aktivna u kampanjama i na modnim snimanjima, i dalje s prekrasnom kosom.

Tajnu njezinih savršenih pramenova otkriva Bernardo Vasconcelos, također Brazilac, ali s uredima, pardon, frizerajima po cijelom svijetu. “U mom salonu nikad nećete vidjeti sasvim smeđu ili sasvim plavu kosu - uvijek su tu različite nijanse što stvara prirodni efekt. To je kosa puna sunca, prirodna, seksi i djeluje kao frizura napravljena bez puno truda, opuštena” objasnio je jednom. 

No iza te "bez puno truda" kose stoji jako puna truda frizera da stvori slojevite nijanse koje odgovaraju boji kose i tenu. “Ako je to nešto što ne odgovara vašoj koži ili tipu kose, neću to raditi" rezolutan je brazilski frizer. Također kaže da treba znati ponešto i o životnom stilu mušterije. Jesi li tip djevojke koja dolazi u salon na feniranje svaki tjedan ili će doći svakih šest mjeseci. "Ako je ovo drugo u pitanju, stvaramo boju koja traje dugo, a i dalje izgleda prirodno," kaže. Naš čovjek, potpisujemo!

Beauty Shatush, nova tehnika bojenja kose koja postaje popularnija od pramenova, balayagea i ombrea

Tehnika uključuje nanošenje boje "slobodnim stilom", sa što manje izbjeljivača i boje, samo gdje je to nužno. A jedno od ključnih područja su pramenovi uz lice - što se vidi i kod Gisele - jer donose više sjaja licu. "Ako su pramenovi prenaglašeni ili izgledaju previše umjetno, neće biti baš laskavi. Mogu ženu čak i postarati, a i kosa će biti zdravija s manje izbjeljivača" kaže Bernardo. 

Ovakva tehnika bojenja može izgledati dobro na bilo kojoj teksturi kose ili tonu kože ako se ispravno izvede. “Ako je previše, ne sviđa im se jer izgleda vulgarno; ako je previše suptilno, onda na kraju bude dosadno" kaže za svoje poznate klijentice. Gisele i njezine kolegice supermodeli su očito zadovoljne...

Za kraj, objašnjava kako frizeru objasniti što želiš: jednostavno zatraži "sun-kissed look" ili sunce u kosi, kosu koja djeluje kao da su pramenovi nastali prirodno, pod utjecajem sunčevih zraka, umjesto da se odlučiš za balayage. "S balayageom se može ponekad dogoditi da ispadnete kao superplavuša, a kosa bude suha. Zato je moj savjet da uvijek tražite sunčani izgled."

Posjeti Miss7.24sata.hr