Sve kraća kosa je trend, a točno ova duljina je ključna. 9 frizura koje zvijezde već nose

Instagram @evalongoria foto: Instagram @evalongoria
Vidi originalni članak
  • Postoji razlog zašto je kratka kosa uzela maha u Hollywoodu i na svim društvenim mrežama - bez obzira na to kako je stilizirana, uvijek izgleda jednostavno šik 
  • Ipak, odvažiti se i odrezati te centimetre kose može djelovati zastrašujuće, bez obzira koliko si to puta to prije učinila
  • Ako tražiš 'nešto između', pogledaj kako su zvijezde stilizirale svoju kraću kosu

Takozvani „clavi cut“ frizura je malo duža od klasičnog loba, ali još uvijek dovoljno kratko ošišana da se smatra definitivno kratkom. Ova frizura podrazumijeva poludugu kosu ošišanu do ili nekoliko centimetara iznad ramena. Tako je i dobila nadimak: „clavi cut”, prema riječi „clavicle”, odnosno “ključna kost”. I kao što su mnoge od najutjecajnijih zvijezda već pokazale, to je frizura koja doista svima stoji nevjerojatno dobro.

Frizura se često kombinira s oštrim odrezanim, tupim vrhovima, ali ljepota trenda leži u tome koliko je zapravo prilagodljiva, tj. lako se kreira kako bi odgovarala različitim tipovima kose, oblicima lica i duljinama vrata. Kao dodatni bonus, ova „polukratka frizura“ nije zahtjevna za održavanje. Omogućuje jednostavno oblikovanje i svestranost bez potrebe za čestim podrezivanjem, tako da bi šišanje jednom u tri mjeseca trebalo biti dovoljno.

Spremna si za odlazak u frizerski salon? Inspiriraj se ovim frizurama  slavnih osoba kako bi pronašla savršenu verziju za sebe.

Selena Gomez

Stilizirana s prirodnim valovima Selene Gomez, njena frizura ima duge slojeve i kraća je oko lica. Sami krajevi joj tek malo okrznu ključnu kost, dok oštriji dijelovi pomažu naglasiti ostatak strukture njezinih kostiju.

 

Joey King

Prototip „kraće frizure“, kosa Joey King postala je viralna ranije ove jeseni zahvaljujući laserski preciznim vrhovima. Ujednačen stil također pokazuje svu dimenziju njezinih plavih pramenova.

Zendaya

Tu se vidi koliko je ova frizura svestrana. Zendayini vrhovi ljube vrh njezine ključne kosti, ali kada je stilizirana u velike kovrče, kao što je bio slučaj na dodjeli Oscara 2024. godine, lako može simulirati izgled tradicionalno glamuroznog boba.

Eva Longoria

Zabavan trik koji Eva Longoria voli izvoditi za posebne prilike? Ima umjetničku, asimetričnu frizuru s dubokim razdjeljkom u stranu. S ovom dužinom kose to je osobito lako ostvariti.

Kerry Washington

Prirodne kovrče izgledaju zapanjujuće kada su podšišane do ključne kosti, dodajući volumen i puninu uz samo nekoliko poteza škarama. Nije ni čudo da se Kerry Washington odlučila za ovaj stil.

Beauty Obožavatelji mašni u kosi konačno će doći na svoje! Web trgovine su ih pune

Jennifer Aniston

Kao svoju prvu veću promjenu frizure nakon više godina, činjenica da je Aniston odabrala „polukratku frizuru“ - i debitirala s njom na dodjeli nagrada Ceha glumaca 2024. godine – treba ozbiljno razmotriti. Naravno, dodala je suptilnu slojevitost, njezin potpis još od 90-ih.

Keke Palmer

Ovaj stil s tupim krajevima, osobito kada su izravnati, izvrsni su za isticanje boje kose. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIG BOSS 🔑🔑 (@keke)

Kourtney Kardashian

Negdje između bubble boba i polukratke frizure, stil Kourtney Kardashianin omekšava oštrinu izgleda. Ako se želiš po prvi puta okušati s kratkom kosom, njena duljina dobra je za isprobati.

Penelope Cruz

Ovdje Penelope Cruz demonstrira još jedan primjer korištenja stila za igru s duljinom. Njezin voluminozan izgled je prava „polukratka frizura“, ali se čini da je kraća zahvaljujući zaobljenim krajevima.

Beauty Imamo 4 odlične frizure za kosu srednje dužine, a nijedna od njih nije bob

 

Posjeti Miss7.24sata.hr