Svaki dan ćeš se probuditi s kožom mekom poput bebine zahvaljujući ovom bestselling gelu za lice

Instagram @corihueb
Vidi originalni članak

Dok je retinol često hvaljen kao herojski anti-age sastojak, postoji još jedan koji zaslužuje našu pozornost - glikolna kiselina. Konkretno, Paula's Choice Skin Perfecting 8 % AHA Gel Exfoliant koji mijenja pravila igre ​​u području njege kože. Ovaj ultra-lagani gel eksfolijant obećava da će smanjiti vidljivost mrlja, zagladiti fine linije i bore te učiniti kožu sjajnijom i mekšom no ikad prije.

Beauty Ugasi žeđ svoje kože uz dubinsku hidrataciju Superfood gel-kreme za tijelo s lubenicom

Čarolija glikolne kiseline u Paula’s Choice pilingu teksture gela

Glikolna kiselina je vrsta alfa hidroksi kiseline (AHA) koja čini čuda za kožu. Kao kemijski piling, nježno otapa veze između mrtvih stanica kože, omogućujući njihovo lako odstranjivanje s površine. Ovo rezultira svježijom, mladolikom kožom, zaglađenim finim linijama i borama te ujednačenim tonom kože. Za razliku od mehaničkih pilinga koji mogu biti grubi i abrazivni za kožu, korištenje glikolne kiseline je nježniji, ali učinkovitiji način za obnavljanje kože. Koncentracija od 8 % u Paula's Choice Skin Perfecting Gel Exfoliantu čini ga dovoljno snažnim da pokaže značajne rezultate bez izazivanja iritacije.

Beauty Savršeni ljetni duo: Ova 2 proizvoda su sve što nam treba za sjajan ten - potvrdile društvene mreže!

Ključni sastojci za hidrataciju i obnovu

Osim glikolne kiseline, ovaj gel je prepun drugih korisnih sastojaka koji poboljšavaju njegovu sposobnost kreiranja ljepše kože. Pantenol, ili vitamin B5, djeluje kao humektant koji uvlači vlagu u kožu i poboljšava njezin izgled te ju čini puno mekšom. Natrij PCA je i prirodno prisutan u koži, a u ovom gelu služi kao vrlo učinkovit hidratantni sastojak. Zajedno, ova dva sastojka osiguravaju dubinski nahranjenu i obnovljenu kožu lica. Zbog toga je Paula's Choice gel pogodan za različite tipove kože, od suhe do mješovite.

Beauty TikTok ne prestaje pričati o jednom moćnom skincare sastojku - možeš ga naći u ovih 8 proizvoda

Kako koristiti ovaj piling?

Uvođenje AHA pilinga kao što je Paula's Choice u skincare rutinu zahtjeva malo opreza. Započni s nanošenjem proizvoda na lice maksimalno dva puta tjedno kako bi isprva vidjela kako će tvoja koža reagirati na njega. Nakon što se ona privikne na ovaj proizvod, možeš povećati učestalost na svaki drugi dan, pa onda na jednom dnevno - ako bude potrebno. Ovaj proizvod se nanosi na lice, nakon čišćenja i toniranja. Potrebna je količina veličine kovanice, a razmazuje se na cijelo lice, uključujući područje oko očiju, no izbjegavaj donju liniju trepavica i kapke. Obavezno je nakon ovog gela nanijeti kremu sa SPF-om 50, širokog spektra zaštite, kako bi zaštitila svoju kožu, pogotovo ako ga koristiš u jutarnjoj rutini.

Beauty Beauty favoriti Miss7 redakcije - summer edition! Ovo su proizvodi bez kojih ne idemo na godišnji

Paula's Choice Skin Perfecting 8 % AHA Gel Exfoliant je vrlo učinkovito rješenje za postizanje meke i lijepe kože poput bebine. Sastojcima u svojoj formuli obećava smanjiti vidljivost bora, ujednačiti ton kože i dubinski ju hidratizirati. Dodaš li ovaj gel svojoj večernjoj skincare rutini, svaki dan ćeš se probuditi s blistavim, zaglađenim tenom. Dostupan je za kupovinu putem linka i odlična je vijest što je trenutno na popustu pa umjesto 42,35 eura, košta 36 eura. Kako bi izbjegla plaćanje poštarine iskoristi kod ‘pcship’ prilikom checkouta.

Beauty Ovaj francuski, drogerijski brend ima novi serum za brisanje tamnih mrlja s lica

Posjeti Miss7.24sata.hr