Što je TikTokova 'teorija kose'? Navodno otkriva što frizura govori o našoj osobnosti

Instagram@schwartzkopfpro
Vidi originalni članak
  • TikTok je utočište trendova, a osobito kad je riječ o beauty savjetima i informacijama
  • Najnoviji trend? 'Teorija kose'!
  • Stručnjaci objašnjavaju što tvoja frizura govori o tebi

Videozapisi koji koriste hashtag #hairtheory imali su impresivnih 48,3 milijuna pregleda jer korisnici, uglavnom mlade žene, hrle u aplikaciju kako bi same isprobale teoriju.

Video prikazuje korisnice kako nose kosu u nekoliko različitih frizura, jer teorija nastoji pokazati da način na koji nosiš kosu može promijeniti tvoj izgled i kako te se percipira.

Beauty Kratka kosa nije za svakoga, ali srednjoj svi mogu dati šansu, evo 9 frizura za inspiraciju

Frizure mogu odražavati tvoju osobnost, stil i samopouzdanje, a svi ovi čimbenici mogu utjecati na to kako te ljudi vide, objašnjavaju beauty stručnjaci. 

Na primjer, pustolovnija, šarenija frizura može označavati odvažniju, eksperimentalniju osobnost, dok uglađenija, klasičnija frizura može sugerirati sofisticiraniju, profesionalnu osobu.

@acquiredstyle Oh #hairtheory #hairstyles ♬ original sound - ✰

Kao što pokazuju brojni videozapisi koji se nalaze ispod hashtaga, kosa doista ima moć transformirati cijeli tvoj izgled.

Duljina, boja, stil i tekstura kose mogu utjecati na to kako te drugi doživljavaju i također mogu utjecati na to kako se ti sama osjećaš.
Svježe feniranje može učiniti da se osjećaš samopouzdanije, a nova boja može učiniti da se osjećaš svježije, a opuštena, a 'bad hair day' frizura može učiniti da se osjećaš samosvjesno. Frizure također mogu biti način da se izrazimo i govorimo o vlastitoj osobnosti i stilu.

Jedan od razloga zašto je teorija o kosi u trendu jest to što korisnici TikToka vjeruju da način na koji netko nosi kosu može puno reći o osobi. Stručnjaci su dali svoj sud o pet popularnih frizura i što svaka govori o onome tko je nosi.

@enyablanc #hairtheory ♬ original sound - ✰

• Spušteno i prirodno: Premda je to često jedan od lakših stilova za kreiranje, spušteno i prirodno ukazuje na opušten pristup ljepoti. To je izgled bez napora i sugerira da se nositelj osjeća ugodno u vlastitoj koži.

• Pola gore, pola dolje: Ova frizura je mješavina opuštenosti i šika. To je svestran izgled, jer može ići od ležernih do formalnih događaja. Prikazuje ravnotežu praktičnosti i stila.

• Sleek bun frizura: Ova frizura je zaglađena i elegantna, odaje dojam sofisticiranosti. To pokazuje da je nositeljica orijentirana na ciljeve i da teži uglađenom izgledu. Također može biti praktična za one koji žele kosu držati podalje od lica.

• Konjski rep: Ova frizura je funkcionalna i praktična. Sugerira da je nositeljica učinkovita i zaposlena, ali ipak voli biti jednostavna i moderna.

• Claw clip kopča za kosu: Ova frizura je praktična i elegantna. Sugerira da bi nositeljica mogla biti kreativna i uživati u igranju s različitim izgledom, a pritom zadržati funkcionalnost.

Beauty Kad nas privlači crvena boja kose, a ne želimo drastičnu promjenu, rješenje je ova zavodljiva nijansa

Posjeti Miss7.24sata.hr