Seksi tekstura kose, nazvana "sekstura", tajna je fenomenalne kose, kažu profesionalci

Instagram@jhair_stylist Primjer teksture u kosi
Vidi originalni članak
  • Ako želiš pravi volumen u svojoj kosi, frizeri kažu kako je to novi trend
  • Nazvan "sekstura", način je kako da oblikuješ svoju kosu da bi dobila seksi volemen, a potreban ti je samo jedan proizvod
  • Vrlo je važno da ne pretjeraš s količinom proizvoda na kosi jer ćeš dobiti suprotan učinak od željenog

Prije nego što isprazniš suhi šampon ili pretjeraš s baby puderom, postoji bolji način da stvoriš zanosan volumen na kosi. "Sekstura" u slobodnom prijevodu je seksi tekstura: sveti gral stiliziranja kose u koji se kunu profesionalci tvrdeći da će stvoriti najnevjerojatnije stilove. Svi frizeri kažu kako je vrlo važno pravilno "izraditi" teksturu kada dovršiš bilo koju frizuru.

"Seksi tekstura bez napora ide uz sve", potvrđuje Naeemah Lafond, vrhunski frizer. "To može biti ljepilo koje spaja cijeli izgled, a može biti i mekoća i potrebna razigranost koja smanjuje dojam uštogoljene frizure." Zvuči dobro zar ne? Seksi tekstura djeluje za sve tipove kose, od valovite i kovrčave do ravnijih finih pramenova. U svim frizurama ovaj stil donosi istu poruku: cool i šik. Jedina značajna poanta različita je izvedba ovisno o tome kakav točno izgled želiš postići.

Saznajemo Kako je lijepa! Andie MacDowell prihvatila je svoje sijede i ponosno ih pokazuje i na crvenom tepihu

Međutim, često je lakše reći nego učiniti. Ponekad je tekstura ono što će zaokružiti cijelu stvar, kaže frizer Kim Kardashian Chris Appleton."Moj je savjet da ne pretjerujem s proizvodom za kosu - ponekad je manje više", dodaje. Frizerka Emma Chen, slaže se. "Korištenje previše proizvoda ponekad može biti toliko loše kao i da uopće ne upotrebljavate bilo koji proizvod. Kosa postaje mlitava i previše slijepljena", otkriva. 

Tako jednostavna, a tako efektna! Ova "neuredna" punđa je pravi spas u ljetnim mjesecima

Kako bi postigla ovakav volumen potreban ti je samo sprej za kosu i vlastite ruke.Prije nego što kreneš koristiti sprej/ lak za kosu kako bi dobila teksturu, budi taktična sa svojim stajlingom. "Ključ dodavanja volumena i teksture bez oslanjanja na puno proizvoda je vrlo važno", kaže Emma. To bi moglo značiti mahanje kosom u različitim smjerovima ili stvaranje različitih vrsta valova, poput plažnih valova ili naboranih gušćih valova i nikako ne pretjerivanje s lakom za kosu.

Međutim, ako imaš ravniju kosu prvo ćeš koristiti uvijač za kosu ili peglu kako bi napravila valove, a tek je onda razbarušiti rukama i sprejem, no kod već kovrčave kose dovoljno je upotrijebiti samo sprej kako bi postigla teksturu. Kovrčave djevojke trebaju započeti sa svježe osušenom kosom na koju se nanijeti malo laka za teksturu.

Beauty 3 razloga za odabir najhrabrije boje kose za ovo ljeto - isprobale zvijezde

Kada razbarušiš kosu možeš je ostaviti tako da lagano pada raspuštena, no sjajno je imati ovu bazu i prije oblikovanja konjskog repa ili čvora, jer će ti pomoći zadržati stil na mjestu i pružiti kopčama da se usidre. Kad završiš, možeš još jednom poprskati lakom za kosu kako bi sve stajalo na mjestu.

I, ako te do sada nismo uvjerili, ono najbolje je što je ovako razbarušena kosa nešto što možeš nositi i kada ti kosa nije svježe oprana. Nakon drugog ili trećeg dana od pranja kose, samo poprskaj kosu lakom i također prstima razbaruši pramenove. Imati ćeš savršenu seksi volumioznu frizuru u tren oka.

Posjeti Miss7.24sata.hr