Preslatko! Ova frizura zapalila je Internet, a možeš je sama napraviti kod kuće. Evo kako

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Ako je suditi prema društvenim mrežama, tzv. pletenica s mjehurićima postat će mnogima omiljena frizura ovoga ljeta
  • Riječ je o tipu pletenice u kojem se tri segmenta ne isprepliću zajedno, već samo dva a jedan služi kao osnova
  • Premda zvuči komplicirano, riječ je o vrlo jednostavnoj tehnici, a u nastavku ti donosimo i video s kojim ćeš ih vrlo brzo sama napraviti

Premda to nerijetko nismo sklone priznati, društvene mreže u mnogim su segmentima utjecale na naš život. Posebno se ovo odnosi na kreiranje aktualnih trendova u svijetu mode i ljepote. Posljednji u nizu je tzv. pletenica s mjehurićima, a ova hit frizura ljeta u najavi zabilježila je porast potrage na Pinterestu od čak 155 posto. Moramo priznati kako razumijemo pomamu za ovim načinom stiliziranja kose jer djeluje tako opušteno i lepršavo, a istovremeno ženstveno.

Trikovi iz prirode Ovako možeš uz pomoć soka od limuna posvijetliti kosu, a da je ne oštetiš

Upute su zapravo vrlo jednostavne

U opisu stoji kako je riječ o frizuri koja uključuje preplitanje dva dijela kose oko središnjeg pramena, nalik tradicionalnoj pletenici, ali s jednostavnim uvijanjem. Ipak, odmah u startu ćemo te upozoriti kako za postizanje ove frizure treba više elastičnih gumica, no ne daj da te to obeshrabri u pokušaju da se okušaš u kreiranju jedne ovakve pletenice. Štoviše, cijeli proces je zapravo vrlo jednostavan, mi ti ga detaljno prenosimo u nastavku,  a možeš pogledati i ovaj video:

Nova frizura u tren Najbrži i najjeftiniji način da promijeniš frizuru: odaberi razdjeljak koji ti pristaje

Podijeli kosu na pola kao da namjeravaš raditi dva repa, potom izdvoji samo jedan odijeljeni dio te ga podjeli na tri pramena. No umjesto da ih prepleteš međusobno neka ti jedan od njih služi kao svojevrsna osnova oko koje ćeš omotati druga dva i ih podvezati gumicom. Kada to učiniš lagano raširi podvezani dio kako bi pletenica dobila na volumenu. Ovaj postupak ponavljaj sve do vrhova.

Sam svoj frizer 5 frizura kao stvorenih da prikriju izrast na kosi ili ga učine chic detaljem

Poigraj se oblicima

Kada svladaš osnove možeš se poigrati s nizom različitih frizura kojima će provlačena pletenica biti osnova. Osim kao dvostruku, možeš je nositi kao jednostruku pletenicu. Također, nije potrebno da ju isprepleteš do kraja već možeš ostaviti ravne vrhove i tako stvoriti visoki rep koji će u gornjem dijelu imati pletenicu. Posebnu draž ovoj frizuru dodaju ukrasi pa tako možeš dodati različite ukosnice, trakice ili marame koje će joj dati sasvim novu dimenziju.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr