Ponoćno crnu boju kose biraju brojne žene; gotički trend se vratio da postane mainstream

Instagram@charlie_xcx
Vidi originalni članak
  • Otkako je 'Wednesday' stigla na Netflix, svemu što ima veze s mračnom estetikom ne prestaje rasti popularnost
  • Nakon makeup trendova i odjevnih kombinacija inspiriranih goth tinejdžericom, sve je popularnija i boja kose bez koje je ovaj stil nepotpun
  • Najnovija hit nijansa je imena ponoćno crna, a evo i što sve trebamo znati o njoj 

Goth look je tijekom 90-ih bio jedan od najvećih trendova, a otkako je Netflixova serija 'Wednesday' ugledala svjetlo dana ili možda bolje rečeno tamu noći, sve što ima veze s ovom estetikom ponovno je sve popularnije. Nakon makeup trendova i odjevnih kombinacija inspiriranih goth tinejdžericom, sve je popularnija i boja kose bez koje je ovaj stil nepotpun, a najnoviji hit nijansa je imena ponoćno crna.

Beauty Miješanje maskare i sjajila novi je TikTok trik za savršen vamp look usana

Boje koja se krije pod ovim imenom vrlo se vjerojatno dobro sjećaju mnogi od nas, budući je ista bila jedan od naših prvih eksperimenata kada smo i sami proživljavali prve tinejdžerske godine i goth fazu, a zahvaljujući njezinoj eleganciji i sofisticiranosti ponovno joj se vraća sve više žena. Katy Perry, Dua Lipa i Kylie Jenner samo su neke od slavnih ljepotica koje su estetiku grungea 90-ih oživjele kroz ovu divnu nijansu, a prigrlile su je i Emma Chamberlain, Olivia Cooke i Grace Van Patten, ali i brojne druge influencerice.

A prije nego što nazovemo svog frizera ili se upustimo u postizanje ove boje u kućnoj radinosti, evo što o njoj moramo znati.

Kakva je točno ponoćno crna?

Kada bismo pogledali paletu svih boja kose koje postoje, ponoćna crna bi bila najtamnija moguća nijansa hladnih tonova. Ponoćno crna ima modri podton ili modre tamne nijanse zbog kojih boja odiše luksuznim odsjajem, a k tome je obogaćena završnim slojem visokog sjaja koji izvrsno nadopunjuje njezin duboki ton i doprinosi elegantnom dojmu koji ostavlja. Kao i svaka druga ekstremna boja kose, na nekima djeluje upečatljivije nego na drugima pa će dramatičnije izgledati na onima s hladnim tonom kože, dok će na onima s toplijim tonovima tena djelovati suptilnije i nježnije.

Beauty Jedan od glavnih beauty trendova u 2023. bit će grunge glamur, inspiriran popularnom serijom

 

Je li ponoćno crna zahtjevna boja? 

Bilo da kosu bojimo u frizerskom salonu ili sami kod kuće, dobra je vijest što je ovu boju vrlo lako postići, a potencijalne nevolje s njom kriju se isključivo u njezinoj postojanosti. Naime, ima onih koji boju kose volje mijenjati svakih nekoliko mjeseci i za takve ova boja nije najsretnije rješenje budući prijelaz s nje na bilo koju drugu svjetliju nijansu (a od ove je svaka svjetlija) neće biti lagan zadatak. Ova je boja odličan odabir za nekoga tko želi ostati u dubljim tamnijim nijansama, dok bi oni koji bi se nakon nje rado okušali u značajno svjetlijim nijansama o njoj trebali razmisliti nekoliko puta. 

Iako je jedna od njezinih najvećih prednosti to što je njezino održavanje relativno lagano i što se ne ispire ništa brže od ostalih nijansi, ovu će boju puno lakše postići netko čija je kosa već dosta tamna, dok će onima koji imaju svijetlu kosu možda biti potrebno i nekoliko bojenja. Također, ovu će boju i puno lakše održavati netko tko je prirodno taman, dok će kod izrazito prirodno svijetlih osoba i najmanji izrast biti vrlo primjetan.

Kako da ova nijansa što duže traje?

Kako bi ova nijansa trajala maksimalno dugo, stručnjaci predlažu korištenje regeneratora kao šampona. Naime, regeneratori su manje agresivni pa će se boja puno manje ispirati, a za sve one koji se ne žele odreći šampona, važno je samo birati one bez parabena i sulfata. Preporučuje se i redovito korištenje maske za kosu (barem jednom tjedno) kako bi se na njoj stvorio dodatni sloj zaštite.

Posjeti Miss7.24sata.hr