Plava kosa nikad nije izgledala ljepše nego ove jeseni: nosi se "pletena plava"

Instagram@stil.salon
Vidi originalni članak
  • Završilo je ljeto, a skupa s obnovom odjeće, vrijeme je i za obnovu boje kose
  • Dok su ljeti vladale hladnije nijanse plave, ujesen idemo ka toplijim bojama
  • Najnoviji trend kod plave kose su pramenovi 'crochet blonde' - evo o čemu se radi

Dok željno iščekujemo 'Plavušu' na Netflixu, plava boja kose doživljava veliki trenutak. I to ni više ni manje nego 'crochet blonde' gdje su prigušene, svjetlije nijanse pomno isprepletene kako bi odražavale jesensku svjetlost. Dok je od sunca izblijedjela plava daleko najpopularnija boja kose za ljeto, može se činiti neprikladnom u sivim zimskim danima. Ipak, najnoviji trendovi u bojenju kose pokazuju da ni sezona jesen/zima 2022. neće odustati od plavih nijansi, samo će hladnije tonove zamijeniti toplijima. Čini se da je pravo vrijeme da plavuše da osvježe kosu zagasitijim nijasama koje ipak ne prelaze u svijetlo smeđe tonove.

Beauty 9 kultnih krema za lice koje obožavaju Amal Clooney, Kim Kardashian, Kate Hudson, Victoria Beckham...

Kako se i naši ormari počinju prilagođavati hladnim vremenskim uvjetima, s krupnim pletivom i čizmama od kože, 'crochet' ("heklana", "pletena") plava čini se kao savršena jesenska nijansa. "Pletivo ima mnogo teksture zbog načina na koji je oblikovano i izrađeno, ali kada pažljivo pogledamo vunu, vidimo da različite tamne i svijetle nijanse zajedno čine jednu boju - 'crochet blonde' ili heklana plava temelji se na istom principu,", kaže Christel Barron- Hough, osnivačica i kreativna direktorica STIL-a, britanskog salona specijaliziranog za boje, koja je i skovala taj izraz. "Isprepletene bež, krem i zlatne nijanse složene su kako bi stvorile teksturu poput pletiva, stvarajući dimenzionalnu boju koja jednostavno poziva da ju dotakneš."

Pletenu plavušu ne treba brkati s balayageom jer se ovaj trend oslanja na tradicionalne tehnike pramenova. “Dok su tehnike poput balayagea osmišljene za stvaranje očitog kontrasta, osobito između korijena i kose na krajevima, crochet blonde osmišljena je upravo za suprotno te se radi tradicionalnim tehnikama s folijom, stvarajući sklad između tonova i tekstura. Christel napominje da su glumica Gabriella Wilde i model Anna Ewers izvrsni primjeri crocheta, budući da je potrebno malo duljine da biste mogli provući različite tonove kroz kosu. „Duljina bob pa do dulje kose idealna je za vizualni učinak", kaže ona. „Vaš kolorist radit će s tri do četiri različite nijanse, koristeći tehniku dvostrukog foliranja, koja će omogućiti stapanje ovih različitih tonova u jednoj jedinoj foliji, počevši od korijena prema donjim djelovima."

Ako si već plavuša, tvoj će frizer lako moći posvijetliti pramenove i unijeti toplinu gdje god je potrebno, dok one s tamnom kosom mogu očekivati dugotrajniji proces i višestruke sesije kako bi postigle željeni rezultat. Ali, najvažnije, ljepota pletene plave je u tome što se plavi tonovi mogu prilagoditi tako da odgovaraju svakom tonu kože i uzimajući u obzir tople i hladne podtonove.

Koje proizvode koristiti za održavanje?

Ovaj tip pramenova koloristi preporučaju osvježiti svakih osam do deset tjedana, ali između posjeta salonu, Christel preporučuje potražiti šampone dizajnirane za produljenje vijeka trajanja obojene kose.

Ovo je popis najpoznatijih šampona za suho pranje kose na svijetu - u čemu je njihova tajna?

L'Oréal Elvive Colour Protect šampon je dobar izbor jer njeguje i ima UV filtere koji sprječavaju blijeđenje, a i cjenovno je pristupačan. U istoj liniji dolaze i regenerator i maska koji štite od negativnih vanjskih utjecaja, dok istovremeno produljuju i ojačavaju samu boju. 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr