Pitali smo stručnjake: možeš li sama kod kuće ukloniti trajni lak i kako

Profimedia/Instagram
Vidi originalni članak
  • Trajni lak, traje duže od običnog laka, može držati na noktima u periodu od 2-3 tjedna.
  • Daje odličan sjaj, a prirodan izgled. Skida se jednostavno i lako u svega par minuta.
  • Ovi načini sigurno će ti pomoći, da sama otkloniš trajni lak s noktiju, a da ne napraviš štetu.

Trajni lak je sjajan izbor jer traje i do tri tjedna; nokti su uvijek uređeni, a ruke lijepe. Mana: moraš ići u salon da ti urede nokte što košta i vremena i novca, a i da ti lak skinu. A često se poklopi da se lak do kraja uništi baš kad nemaš vremena odlaziti na manikuru ili je večer ili vikend pa ništa ne radi pa se pitaš zašto si ga uopće i stavila. Ako je situacija kritična i stvar hitna, čak i trajni lak možeš ukloniti kod kuće, sama. Evo uputa, a i savjeta stručnjakinja koje u vlastitim salonima svojim klijenticama već dugi niz godinama rade trajni lak.

Što kažu stručnjakinje iz salona za manikuru?

"Ako baš moraju i nemaju drugog izbora, onda je potrebno površinski s rašpicom skinuti taj sjaj s noktiju. Uzeti blaznice, te ih natopiti acetonom i staviti preko površine nokta, umotati u alu foliju i držati tako 15 do 20 minuta. Onda bi lak trebao imati konzistenciju žvakače gume i trebao bi se lako skinuti s nokta, uz pomoć drvenog štapića ili pogurivača za kožicu. Taj sav postupak treba se raditi nježno. Zatim ispolirati nokte, oprati ruke, nanjeti hranjivo ulje jer aceton jako isušuje kožu oko nokta i sam nokat. Njegovati dalje uljem i kremama. Zimi masne kreme, ljeti hidratantne. Inače, bolje posjetite salon kako bi izbjegle bilo kakva samostalna oštećenja." - kaže Bianca Klokoč, salon Studio Bianco.

BEAUTY TRIKOVI Ovako ćeš biti mirisna i svježa cijeli dan - čak i kad krenu paklene vrućine

S njom se slaže i Matea Blažević iz salona Matea nails: "Što se tiče skidanja trajnog laka kod kuće, smatram korektnim ovaj postupak. Ali naravno, bilo bi najbolje da dođu u salon, nego da se same kod kuće upuštaju u takve stvari". 

Dakle, postupak je sljedeći: 

1. Nježno poliraj gornji sloj laka

Veoma pažljivo i nježno, pomoću rašpice otklanjaj gornji dio laka. Moraš paziti da ne oštetiš kožicu i kožu oko nokta. Uvijek koristi rašpicu s glatkom stranom, nikad s oštrom. Tako se skida gornji dio trajnog laka, a zatim uzimaš aceton za nokte.

2. Zamotaj nokte u foliju

Uzmi vatu i natopi je acetonom, zatim stavi na nokat i omotaj folijom.Taj postupak uklanja u potpunosti trajni lak s noktiju. To drži na noktima 10 do 15 minuta.

Beauty savjeti Sve si isprobala, no kosa ti je i dalje suha, oštećena i tanka? Ovih 6 savjeta bi ti moglo pomoći

3. Ukloni jastučiće od vate i folije

Ne brini ako se gel nije skinuo u potpunosti, ako je ostao mali dio. To je sasvim normalno. Sad će biti mekani i moći će se lako skinuti s tankim štapićem ili potiskivačem zanoktica.

4. Nokte treba hraniti uljem i obnavljati

Tvoji nokti bit će vrlo osjetljivi nakon trajnog laka i acetona, stoga se pobrini da im daš adekvatnu njegu. Da bi nokti bili zdraviji i da bi se oporavili potrebno je ulje. Osim što njeguje tvoje nokte, sprječava i nastanak zanoktica. Nakon što se ulje osuši uzmi kremu za ruke te uživaj u prirodnoj ljepoti i njezi svojih noktiju.

Posjeti Miss7.24sata.hr