Ovo nismo znali - 4 znaka da je vrijeme da zamijeniš svoje sušilo za kosu, iako još radi

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Sušila za kosu sklone smo koristiti sve dok se ne pokvare, no stručnjaci napominju kako bi ih trebale zadržati samo pet godina
  • Fenovi kojima je istekao rok trajanja mogu stvoriti kontraefekt i oštetiti našu kosu
  • Na koje to znakove pri rukovanju sušilom trebaš obratiti pažnju otkrivamo ti u nastavku

Kada govorimo o upotrebi proizvoda i aparata za njegu svjesni smo kako imaju određeni vremenski rok trajanja te ih nastojimo iskoristiti do navedenog datuma. Ipak, u pojedinim slučajevima skloni smo zanemariti pravila te pojedine proizvode koristimo do samih granica izdržljivosti. Jedan od njih je zasigurno sušilo za kosu. Prema riječima stručnjaka, ovaj proizvod bi trebali zamijeniti svakih pet godina kako bi bili sigurni da ispravno obavlja svoju namjenu te ne doprinosi oštećenju kose. A u nastavku ti donosimo razloge koji ti ukazuju kako je vrijeme da razmisliš o nabavci novog uređaja!

Life&style Frizeri otkrivaju 8 trikova da kosa duže ostane čista, ali i zadrži volumen

Neugodan miris

Možda si za vrijeme sušenja kose osjetila neugodan miris zbog kojeg si u strahu kako ti se zapalila vlastita kosa. Ipak, nema razloga za brigu jer je zapravo riječ o nakupljenoj prašini u stražnjem dijelu fena koja pri zagrijavanju ispušta neugodan miris. S vremena na vrijeme trebalo bi četkicom priječi preko filtera kako bi uklonili nakupljene nečistoće i prljavštinu. Primijetiš li da nema koristi i da je prljavština još uvijek tamo, vrijeme je za kupovinu novog uređaja. Ako pokušavaš očistiti fen i pritom ga namjeravaš rastaviti, obavezno ga prije rukovanja isključi iz struje.

Koristiš ga svaki dan nekoliko godina

U prosjeku, alati na vrući zrak trebaju trajati od dvije do sedam godina. Iako taj broj također ovisi o kvaliteti proizvoda, njegova dugotrajnost ima i veze s tim koliko često ga koristiš. U principu, ako kosu oblikuješ nekoliko puta tjedno veća je vjerojatnost da će fen potrajati duže od nego onaj koji se svakodnevno koristi.

TRIKOVI Kako da tvoja kosa dobije više volumena? Treba ti samo jedan kuhinjski predmet...

Uređaj je bio jeftin

Mnogi jeftiniji modeli imaju veću snagu, što vremenski brže obavlja posao, ali s vremenom mogu oštetiti kosu. Na kraju dana bolje je uložiti više novaca i nabaviti kvalitetniji uređaj. Kad se uzme u obzir snaga, 1875 vata je tvoj čarobni broj - to održava toplinu niskom, a tlak visokim.

Pojavili su se prvi znakovi dotrajalosti

Ako je uređaj počeo sporije raditi, stalno se isključuje, pretjerano zagrijava ili ispušta neobične zvukove možda je vrijeme da se oprostiš s njime. U ovom slučaju trebala bi "puhati već na hladno" kako bi spriječila moguću katastrofu i oštetila kosu.

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.

 

Your browser doesn’t support HTML5 video


 

Posjeti Miss7.24sata.hr