Ovi high street parfemi mirišu baš kao dizajnerski mirisi - a puno su povoljniji

Instagam
Vidi originalni članak
  • Brineš li se što tvoj najdraži parfem košta pravo malo bogatstvo?
  • Ovi jeftini parfemi koji mirišu baš poput dizajnerskih mirisa oduševit će te 
  • High-street brendovi H&M, The Body Shop i Zara imaju odlične zamjene dizajnerskih parfema

Kad je riječ o parfemu, uvriježeno mišljenje je da je potrebno potrošiti prilično novca za miris koji lijepo miriše i traje cijeli dan. Međutim, ovi parfemi dokazuju da to jednostavno nije točno jer je svaki gotovo savršena zamjena za mnogo skuplji dizajnerski miris. Ovi mirisi mirišu točno kao 'prava stvar', ali često se mogu pronaći u pola cijene pa i za manje.

Beauty Omiljeni miris Light Blue, dobio je novu verziju, Italian Love!

Pronalaženje idealnog parfema kao zamjenu za dizajnerski može biti teško. Zato smo malo istražili i pronašli najbolje parfeme iz naših high street trgovina, koji mirišu poput onih dizajnerskih marki, uključujući najbolje parfeme svih vremena. Dakle, ne moraš uvijek probiti budžet da bi mirisala skupo. Bez obzira voliš li čiste mirise ili  voćne mirise  ili želiš pronaći svoj prepoznatljivi parfem po nižoj cijeni, high-street brendovi H&M, The Body Shop i Zara stvarno su predvodnici za pristupačnije parfeme.

1. The Body Shop Rebel Rosebud Eau de Toilette - Jo Malone Velvet Rose & Oud Cologne Intense

Ako si ljubiteljica mirisa ruža, onda će ti se svidjeti ovaj miris iz The Body Shopa. Daleko od puderastog mirisa ruže tvoje bake, ovo je prekrasno osvježavajuć i moderan miris. Jako podsjeća na Jo Malone London Velvet Rose & Oud Cologne i Frederic Malle Portrait of a Lady.

Frederic Malle Portrait of a Lady (1490,00 kn),The Body Shop Rebel Rosebud Eau de Toilette (173,00 kn), Jo Malone Velvet Rose & Oud Cologne Intense (9834,00 kn)

Rebel Rosebud ima note apsoluta ruže, šafrana i jantara, što ga čini toplim cvjetnim mirisom dugotrajnim tijekom dana. Također je certificiran veganski, a 87% sastojaka je prirodnog podrijetla.

2. H&M Sunray - Estée Lauder Bronze Goddess i Tom Ford Blanc de Soleil

Ovo je jedan od onih mirisa koji mirišu na skupu kremu za sunčanje, u potpunosti odgovara kriterijima toplih, osunčanih mirisa. Dovoljno je pročitati recenzije ovog pristupačnog parfema da bi vidjel ajegovu privlačnost. To je solarno-cvjetni miris koji te odmah odvodi u dane provedene na plaži. H&M ne navodi note ovog mirisa, ali isprobavajući ga mogu se otkriti note morske soli i bijelih cvjetova koji daju osjećaj kao da si na plaži.

Estée Lauder Bronze Goddess (450,00 kn), H&M Sunray (43,00 kn), Tom Ford Blanc de Soleil (1542,00 kn)

Jako podsjeća na Estée Lauder Bronze Goddess i Tom Ford Blanc de Soleil koji miriše na plovidbu na luksuznoj jahti usred Mediterana okruženoj blistavim morem. Solarni cvjetovi kombiniraju se s kremastim coco de mere i toplim jantarom.

3. Zara Energetically New York od Jo Loves -  Le Labo Santal 33

Sama Jo Malone kreirala je mirise za Zaru, a upravo ovaj dio je najnovije kolekcije koja je inspirirana gradovima diljem svijeta. Miriše vrlo slično Le Labo-ovom kultnom Santal 33. Ima note skupe mirisne sandalovine  i miriše svježe i vodeno, slično mirisu čistog mirisa. To je idealna vrsta parfema za svakodnevno nošenje. Miris je omiljen od strane modnih insajdera i urednica ljepote.

Zara Energetically New York od Jo Loves (138,00 kn), Le Labo Santal 33 (1637,00 kn)

Ovo su najpopularniji parfemi na svijetu, neki su pravo iznenađenje

4. The Body Shop White Musk - Eccentric Molecules Molecule 01

Ovo je najprodavaniji miris The Body Shopa, a tijekom 90-ih učvrstio je svoj status kultnog mirisa. I danas je voljen zahvaljujući bezvremenskim notama veganskog mošusa, aldehidima (koji mirisima daju čist miris) i nježnom cvjetnom dodiru jasmina. Kad ovo pomirišemo, podsjeti na one čiste, svježe tipove mirisa zbog kojih mirišeš kao ti, ali bolje.

The Body Shop White Musk (138,00 kn), Eccentric Molecules Molecule 01 (623,00 kn)

The Body Shop's White Musk ima sličan učinak kao Eccentric Molecules Molecule 01. Slično tome kako bijeli mošus koristi mošus kako bi tvoja koža mirisala po tebi, ali bolje, ovo reagira drugačije na svakoga kako bi poboljšao vlastiti prirodni miris.

5. Zara Gracefully Madrid autorice Jo Loves - Aqua Universalis Maison Francis Kurkdjian

Ovo je još jedan izuzetak iz kolekcije Zara x Jo Loves Vibrant Cities. Ovo je prekrasan začinski citrusni miris koji još uvijek miriše svježe, ali sofisticirano. Note naranče, geranija i mošusa mirišu slično kao Aqua Universalis Maison Francis Kurkdjian u kojoj je oštra naranča sljubljena s mošusom.

Zara Gracefully Madrid (138,00 kn), Aqua Universalis Maison Francis Kurkdjian (2556,00 kn)

Beauty Kako izabrati parfem za vjenčanje i 10 najboljih parfema za taj veliki dan
 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr