Ova maska za spavanje košta 75 eura. Nije ni čudo, kad je patentirana kao prva maska koja uklanja bore

us.currentbody.com
Vidi originalni članak

Maske za spavanje nisu ništa nova. Još od vremena kad je jednu nosila Holly Golightly u 'Doručku kod Tiffanyja' ne čudimo se ovom rekvizitu koji nam osigurava potpuni mrak pred očima - kad je to potrebno, za miran i neometan san. Dapače, posljednjih su 10 godina maske za spavanje, zajedno sa svilenim jastučnicama, sve su češći noćni asesoar.

Nisu sve maske za spavanje iste

Prema riječima stručnjaka (ili onih koji maske prodaju?) vlakna od kojih su izrađene imaju anti-aging svojstva, a usto je i njihov svileni dodir tako ugodan na koži. No, nisu sve maske za spavanje iste. Ima maski i maski, boljih i lošijih, od sasvim sintetičkih vlakana, na primjer. Tako, ako nam jedini cilj nije potpuno zamračenje za vrijeme sna, treba obratiti više pozornosti na kvalitetu. Čak i kad jest, opet je zdravije na licu držati neki prirodan materijal. A još ako maska doista može imati učinak protiv bora...

Silikonski čepići smanjuju napetost

Za ovu masku postoji dosta recenzija i uglavnom su pozitivne premda se naprvu čini da obećaje čuda - uklanjanje bora. Riječ je o Dr.Harris Anti-Wrinkle maski za spavanje. U čemu je stvar? Maska s unutarnje strane ima niz silikonskih čepića koji počinju na obrazima i penju se prema sljepoočnicama i čelu te, kažu klinički dokazano, za 67 posto smanjuje napetost - mrštenje lica koje stvara bore. Kad su mišići opušteni, fine linije i bore kao da su izglađene, a nakon redovite upotrebe rezultat je i trajan, kažu. Ovo bi mogla biti dobra pomoć kremama protiv starenja.

Dinamičke i statične bore

Malo pretjerano? Evo kako funkcionira: Kontrakcija mišića na licu uzrokuje stvaranje bora, i to dva tipa bora, statičke i dinamičke. Dinamičke su privremene bore koje nastaju zbog izraza lica, poput smijanja ili mrštenja. Statične su one koje ostaju trajno, već formirane bore koje su tu i kad je lice sasvim opušteno. Ova maska djeluje na dinamičke bore, koristeći silikonske čepiće da stimulira mehanoreceptore, nervne završetke, na licu što pomaže pomaže opuštanju, posebno kontrahiranih mišića.

Beauty Salma Hayek tvrdi da izgled duguje 'čudotvornoj' anti-aging biljci iz Meksika

Maska protiv bora - što doiusta može?

Dakle, iako je ova "prva anti-ageing maska za spavanje na svijetu", patentirana kao maska koja smanjuje vidljivost bora i nakon 15 minuta nošenja dnevno, s još boljim rezultatima nosimo li je preko noći, ipak nije čudotvorna. Naše stare prijateljice, trajne bore ostaju s nama. Ipak, ako je lice opušteno neće se potencirati stvarnje novih bora ili produbljivanje ovih postojećih. Možda se navečer i lakše opustimo i zaspimo noseći masku. Iako, jednom kad zaspimo mišići se ionako opuste... Ljudi ovu masku ipak kupuju, cijeni unatoč, stoga vjerijemo da ima neke prednosti. Ako ništa opustit ćemo se ako u danu nađemo 15 minuta da mirno sjedimo u mraku. Još i ako toga nemamo zabrinuti ili namršteni izraz koji pojačava bore, super!  

 

Posjeti Miss7.24sata.hr