Ova boja kose raskošnih, toplih tonova, dominirat će u razdoblju pred nama

Instagram @kennedyclairewalsh Foto: Instagram @kennedyclairewalsh
Vidi originalni članak

Baš kao i kada iz zime prelazimo u proljeće, tako i kada iz ljeta prelazimo u jesen, razmišljamo o određenim, malim ili velikim, promjenama u modnoj i beauty sferi. Jedna od tih promjena je i ona u boji kose koju najčešće, iz suncem posvijetljenih pramenova, bojimo u nešto tamnije, toplije tonove. Svake godine, određena nijansa postaje iznimno popularna i ističe se najviše od svih pa će tako, narednom sezonom, dominirati - terracopper. 

Naime, radi se o crvenkastoj nijansi koja je kombinacija terakote i bakrenih (copper) tonova, ali je bogatija i intenzivnija od nijansi kakve imaju prirodne crvenokose djevojke. Naravno, inspirirana je toplim tonovima crvenkastog lišća kojemu ćemo se uskoro najviše diviti. 

Terracopper nijansa je toplih tonova pa će, uz nju, koža izgledati posebno sjajno i sama izgledati malo toplije, a posebno će odgovarati onima svijetle puti s ružičastim podtonom.Odlična vijest, kada je u pitanju ova nijansa boje, jest ta da ju je prilično lako postići bilo da kosu želiš bojiti u salonu ili kod kuće. Naravno, u salonu će tvoj frizer ili frizerka odmah znati o čemu se radi, a ako  terracopper nijansu želiš postići kod kuće, preko svoje prirodne boje samo stavi tamniji, polutrajni, preljev u nijansama smeđe (intenzitet tamne boje prilagodi boji svoje kose i svom tenu) koji u sebi ima crvenkaste, tople tonove. Ovo će posebno dobro izgledati ako već imaš pramenove ili balayage. 

Iako je ovu boju kose lako postići, njeno je održavanje malo zahtjevnije s obzirom na to da se radi o crvenim tonovima koji prilično brzo blijede. No, srećom, na tržištu postoji mnoštvo šampona i raznih tretmana koji svaku boju drže postojanom i sjajnom tako da nećeš morati pretjerano brinuti. 

Posjeti Miss7.24sata.hr