Od 100 kuna do čak 100 eura: kreme za područje oko očiju s retinolom koje vrijedi dodati u skincare rutinu

Instagram @muradskincare
Vidi originalni članak
  • Područje oko očiju vrlo je osjetljivo zbog tanke kože koja često pokazuje i prve znakove starenja
  • Za pravilnu i učinkovitu njegu, u svoju skincare rutinu možemo dodati i kremu za područje oko očiju s retinolom, koji će djelovati na smanjivanje bora i finih linija
  • Donosimo devet prijedloga krema za područje oko očiju s retinolom za sve tipove kože, koje će kožu ostaviti glatkom, hidratiziranom i bez bora!

Moć retinola te važnost njegove upotrebe za održavanje zdrave i mladolike kože uvijek se posebno naglašava. Retinol potiče proizvodnju kolagena te tako sprječava nastanak finih linija i bora te ublažava već vidljive. Retinol je stoga izuzetno važno imati i u kremi za područje oko očiju, koja će na nježan način njegovati i nahraniti ovo delikatno područje koje često pokazuje prve znakove starenja. 

Zbog snage retinola, preporučuje se uvođenje kreme za područje oko očiju koja sadrži ovaj sastojak u večernju skincare rutinu, kako bi se izbjegle potencijalne iritacije i druge reakcije na koži. 

Beauty Najbolje kreme za ruke koje će njegovati suhu kožu tijekom zime

Usred raznolike ponude krema za područje oko očiju s retinolom na beauty tržištu, izdvojile smo njih devet, koje će nježno djelovati na ovom delikatnom području te ostvariti učinkovite rezultate. 

The Inkey List krema za područje oko očiju s retinolom

Lagana formula ove kreme za područje oko očiju s retinolom sadrži derivat retinola  koji će se učinkovito boriti protiv bora bez izazivanja iritacija. Učinkovitost ove kreme u odličnoj je kombinaciji s pristupačnom cijenom. 

La Roche-Posay Redermic R Retinol krema za područje oko očiju

Gel krema za područje oko očiju iz La Roche-Posay nema miris te je formulirana s izvorskom termalnom vodom s čistim retinolom. Dovoljno je nježna da ju mogu koristiti i osobe s osjetljivom kožom, a ne sadrži ni parabene.

Neutrogena Retinol Boost anti-age krema za područje oko očiju

Krema za područje oko očiju s čistim retinolom pomoći će u borbi protiv sitnih linija i bora oko očiju te će kožu ostaviti hidratiziranom. Uz čisti retinol, sadrži i biljni ekstrakt mirte, koji poboljšava učinke retinola i hijaluronsku kiselinu, koja intenzivno hidratizira i popunjava kožu. 

Charlotte Tilbury Magic Eye Rescue krema za područje oko očiju

Ova krema poznatog brenda sadrži sporo otpuštajući retinol koji zato ima snažnije djelovanje na kožu, kao i ekstrakt stabljiki biljke Daphne odora koji djeluje na učvršćivanje kože. Velika prednost ove Charlotte Tilbury kreme je i što se može ponovno napuniti proizvodom nakon što ga potrošimo!

Glow Recipe Avocado Melt Retinol noćna maska za područje oko očiju

Izrazito njegujuća, ova maska obogaćena je hranjivim i posvjetljujućim sastojcima koji koži daju blistavost i anti-aging efekt. Sadrži antioksidanse poput vitamin E i C, ulje i ekstrakt avokada, koji njeguju nježno područje oko očiju te štite od štetnih vanjskih utjecaja. Uz niacinamid, sadrži i inkapsulirani retinol, koji seže duboko ispod površine kože i pomaže učvrstiti kožu te zagladiti fine linije i bore bez prejakog djelovanja kakvo retinol ponekad može imati na kožu. 

L’Oréal Paris Revitalift krema za područje oko očiju

Revitalift krema sadrži kompleks za učvršćivanje kože te joj pomaže obnoviti vitalnost i elastičnost. Uklanja i smanjuje pojavu bora oko očiju te pruža dubinsku hidrataciju i glatkoću. Uz retinol, sadrži i fibrelastyl, koji također djeluje na učvršćivanje kože.

Murad Retinol Youth Renewal serum za područje oko očiju

Retinol Youth Renewal serum iz Murada sadrži učinkovitu Tri-Active retinol tehnologiju u kojoj su kombinirane tri retinolne tehnologije i hijaluronska kiselina za smanjenje bora u samo dva tjedna. Sporo otpuštajući retinol koži će pružiti sjaj, smanjiti bore i ujednačiti ten. 

Elizabeth Arden Retinol Ceramide Line Erasing krema za područje oko očiju

Višenamjenska krema za područje oko očiju sadrži inkapsulirani retinol, peptide, niacinamid i ceramide koji intenzivno hidratiziraju okoloočno područje, a formula je dizajnirana kako bi pomogla minimalizirati pojavu znakova starenja poput bora i finih linija. 

Kate Somerville + Retinol učvršćujuća krema za područje oko očiju

Ova krema sadrži posebno formuliranu kombinaciju retinola i bioretinola, prirodnih sastojaka koji oponašaju djelovanje retinola te smanjuju vidljivost znakova starenja na delikatnom području oko očiju. Svilenkasta i lagana formula učvršćuje kožu te joj daju elastičnost.

Beauty Jesu li kreme za smanjivanje rasta dlačica vrijedne naše pažnje? Istražili smo sve što o njima trebamo znati

Posjeti Miss7.24sata.hr