Novi Hermèsov parfem, Un Jardin à Cythère vodi nas na mirisno putovanje u Grčku

Hermes Hermes un Jardin a Cythere
Vidi originalni članak
  • Parfumerka Christine Nagel dala je život sedmom mirisu serije Hermès Parfums Jardins
  • Hermès Un Jardin à Cythère oscilira između mekoće i lakoće, vodeći nas na mirisno putovanje do grčkog otoka Kitere
  • Parfem kombinira mirise trave, maslinovog drva, svježeg pistacija i suncem okupanog otoka. Neodoljivo! Parfem koji će nas uvesti u ljeto i zadržati tamo, zauvijek

Serija mirisa Hermès Parfums Jardins spaja dušu mjesta, inspiraciju parfumera i godišnju temu koju je odabrao Hermès. Prvi miris serije bio je Un Jardin en Méditerranée, dnevnik putovanja koji evocira mozaik mirisa ugrabljenih iz tajnog vrta u Tunisu. Godine 2005. na red je došla šetnja Jardin sur le Nil, u Asuanu. Godine 2008. Un Jardin après la Mousson istraživao je neobične aspekte Indije, dok je 2011. Un Jardin sur le Toit ispričao priču o tajnom vrtu u srcu Pariza. Kasnije, 2015. godine, Le Jardin de Monsieur Li dočarao je miris kineskog vrta. Šesti miris, Un Jardin sur la Lagune, objavljen 2019. godine, rekreira olfaktorni krajolik Giardino Edena, vrta na otoku Giudecca u Veneciji, Italija.

Hermès Un Jardin à Cythère: putovanje na grčki otok Kiteru

Za sedmi miris u kolekciji Perfumes Jardins, Christine Nagel je 'oživjela' svoje prvo putovanje na Peloponez, na otok Kiteru, smješten u Jonskom moru. Otok je poznat po svojim plažama, tradicionalnim selima, povijesti i prirodnim ljepotama. 

Beauty Givenchy je lansirao 'Gentleman Society', jedan od najboljih mainstream parfema za muškarce 2023. godine

Toaletna voda Un Jardin à Cythère je uniseks miris, vrt koji nije ni zelen ni cvjetan. To je izraz olfaktorne potrage kroz Grčku koja vodi do netaknutog otoka čije je samo ime poziv na putovanje, gdje ljetno sunce sja gotovo posvuda tijekom cijele godine.

Citrusni i drvenasti miris, Un Jardin à Cythère kombinira note trava sa snagom maslinovog drveta i nježnošću svježeg pistacija. U daljini osjete se mirisne note vodene svježine, zajedno sa zelenim i cvjetnim, orašastim i netipičnim nijansama povrća.

Christine Nagel dekonstruirala je klasični Hermès

Uspjeh Nagel dolazi iz njezine sposobnosti da dokaže industriji da postoji apetit za mirisima koji izazivaju popularne preferencije i traže od ljudi da pomaknu granice svojih unaprijed stvorenih ukusa. Ukratko, Nagel želi značajno promijeniti naš odnos s parfemom.

„Biti parfumer znači dijeliti svoje inspiracije kako bi se pružila radost, zadovoljstvo“. Christine Nagel preuzela je uzde kreacije i Hermèsove olfaktorne baštine od 2016. godine, naslijedivši majstora Jean-Claude Ellena. Poznata je po tome što je prva dekonstruirala bit 'Terre d'Hermès'.

Parfem je dostupan u bočicama od 30 ml, 50 ml i 100 ml, a cijene su 67, 91 i 123 eura. 

 

Beauty Ženski parfemi za proljeće: Donosimo 10 preporuka fragrance influencerice Nikol Ludaš

Posjeti Miss7.24sata.hr