Nevjerojatno: ako ne želiš koristiti dezodorans možeš ga zamijeniti ovim voćem

Shutterstock Nevjerojatno: može li ovo voće doista zamijeniti dezodorans?
Vidi originalni članak
  • Zvuči gotovo predobro, a da bi bilo istinito!
  • Umjesto da ujutro ispod pazuha razmažemo (kontroverzne) sastojke svog omiljenog dezodoransa, mogli bismo se osloniti i na učinkovitost jednog vrlo specifičnog voća. 
  • Kojeg? To ćemo ti otkriti u tekstu...

Naravno, dezodorans je dio naše svakodnevne beauty rutine i to kao rijetko koji drugi proizvod za njegu. Međutim, posljednjih godina su kritike njegovih (katkad štetnih) sastojaka postajale sve glasnije i glasnije. Ali, čini se da je sada pronađena alternativa - i to na potpuno prirodnoj osnovi: limeta. Pogled na beauty blogosferu (npr. na beauty YouTubericu i Instagramericu Farah Dhukai) dokazuje da limeta nije prikladna tek kao sastojak finih ljetnih koktela, nego je dobra i kao domaća zamjena za dezodorans. Ali, u čemu je kvaka?

VICHY Starenje kože ne možeš zaustaviti, ali ga možeš usporiti - evo kako

Evo kako funkcionira

Prereži običnu limetu i nanesi sok na pazuhe odmah nakon tuširanja (ali ne i nakon brijanja!). Ako ti se taj postupak ne sviđa, možeš staviti na vatu čisti sok limete i nanijeti ga potom na pazuhe. Trajna suhoća i svježina trebaju biti rezultat ove „uradi sama“ beauty varijante.

5 domaći lijekova protiv znojenja i neugodnog mirisa koji doista funkcioniraju

Ovako djeluje limeta

Nema sumnje: ovaj beauty savjet ima smisla. U krajnjoj liniji, dodaci od limete ne nalaze se bez razloga u mnogim kozmetičkim proizvodima. Kao prvo, imaju ugodno svjež miris, a kao drugo, inhibiraju neugodne mirise. I treće, kiselina koju sadrže mijenja pH vrijednost kože, tako da se bakterije (koje su zaslužne za miris znoja) teže mogu nastaniti na koži. Plus: limeta je posebno učinkovita kao prirodni sastojak u dezodoransima, jer oponaša učinak zatvaranja pora mnogih antiperspiranata.

Međutim…

Ali, budi oprezna: ako se izlažeš jakoj sunčevoj svjetlosti, brzo se može pojaviti fotoalergijska reakcija, takozvani „margarita dermatitis“. Osip ne samo da izgleda neugledno, nego jako šteti koži. Prirodni dezodorans stoga nije dobra alternativa za ljeto. Dakle, u vrućim danima nema druge nego nastaviti koristiti klasični dezodorans. Srećom, sada je sve više proizvoda bez kontroverznih aluminijskih soli – barem nešto!

Posjeti Miss7.24sata.hr