Napravi sama ulje za nokte, bit će zdravi i čvrsti ma što da si dosad stavljala na njih

Unsplash/Chelson Tamares Kako ćeš sama napraviti ulje za nokte
Vidi originalni članak
  • Krhki nokti i problemi sa zanokticama mogu se spriječiti uz pomoć ulja za nokte
  • Za to čak ne moraš potrošiti puno novaca, jer u većini slučajeva sastojke već imaš kod kuće
  • Otkrit ćemo ti kako sama možeš napraviti ulje za nokte

Također bismo svoje nokte s vremena na vrijeme trebali počastiti dodatnom dozom njege: na taj način sprječavamo da postanu suhi ili čak lomljivi. Hranjiva ulja osiguravaju veću otpornost. Ulje za nokte možeš sama napraviti kod kuće u samo nekoliko koraka. Uostalom, uvjeri se sama:

Napravi sama ulje za nokte: sastojci i upute

Treba ti:

• 1 žlica maslinova ulja (domaćeg)

• 1 žlica bademovog ulja (hladno prešano ulje slatkog badema)

• 6 kapi ulja čajevca

Napomena: koriste se samo visokokvalitetna ulja iz kontroliranog ekološkog uzgoja (pogledaj ekološki pečat). Također obrati pažnju na posude u kojima se prodaju ulja i eterična ulja. Kisik, toplina i svjetlost ubrzavaju užeglost ulja pa sastojke treba čuvati na hladnom mjestu u tamnim bocama.

Potrebno ti je još:

• 1 staklenka s poklopcem na navoj

• 1 mala staklena boca ili boca s pipetom ili mala roll-on boca

• mali lijevak

Pukao ti je nokat a kozmetičarke ni na vidiku? Imamo genijalan trik kojim ga možeš popraviti kod kuće

Evo kako se radi

Sve sastojke ulij u staklenku s poklopcem, zatvori je i nekoliko puta snažno protresi staklenku da se sastojci dobro izmiješaju. Ulje za nokte je spremno! Za skladištenje možeš ulje za nokte napuniti u staklenu bočicu, roll-on bočicu ili bočicu s pipetom.

Primjena i učinak ulja za nokte

Ulje za nokte prije svake upotrebe trebaš kratko promućkati. Na primjer, bočica s pipetom prikladna je za primjenu; alternativno, postoje i male roll-on boce koje se mogu nanovo puniti. Ulje se zatim nježno umasira u zanoktice i nokte. Najbolje ga je koristiti navečer, tako da se može upiti tijekom noći bez ponovnog izlaganja ruku vodi. Svatko tko se brine o mrljama na posteljini (osobito zbog maslinovog ulja koje se vrlo sporo upija) trebao bi preko noći staviti pamučne rukavice na ruke.

Beauty Nikad nije bilo lakše samostalno napraviti francusku manikuru! Pogledaj ovaj alat

Djelovanje: maslinovo ulje ima blagi protuupalni učinak, a također pruža obilje vlage. Bademovo ulje ima visok udio oleinske kiseline, koja zauzvrat prodire u dublje slojeve kože te poboljšava njezinu elastičnost. Ulje čajevca upotpunjuje trio svojim antibakterijskim i protugljivičnim svojstvima.

Napomena o ulju čajevca: ulje čajevca ne smije se koristiti samostalno na velikoj površini, jer može izazvati iritaciju kože. Stoga ga je najbolje pomiješati s „nosećim tvarima“, kao što je slučaj s maslinovim uljem i bademovim uljem u ovim uputama.

Posjeti Miss7.24sata.hr