Najveća pogreška koju možeš napraviti ako imaš suhu kožu - bit će još gore

Unsplash/Bruce Mars Najveća pogreška ako imaš suhu kožu
Vidi originalni članak
  • Općenito je poznato kako je zimi neophodna pravilna njega kože
  • Međutim, vrlo brzo možemo napraviti veliku pogrešku koja kožu dodatno osuši
  • Ovu pogrešku svakako trebaš izbjegavati ako imaš suhu kožu

Napeta je, svrbi i gruba je na dodir: suha koža nije neuobičajena pojava u zimskim mjesecima i može nas pogoditi i u mladosti i u starosti. Kako bi se neugodan osjećaj brzo povukao, preko zime činimo sve da kožu njegujemo kremama, pojačivačima vlage i slično. Međutim, vrlo brzo možemo napraviti veliku pogrešku koja, usprkos cijeloj rutini njege, učini kožu još više suhom.

BB ili CC krema: otkrij koja je bolja za tvoj tip kože

via GIPHY

Izbjegni ovu pogrešku kod suhe kože

Ruku na srce, u ledenim zimskim danima, kada smo promrzli od glave do pete, nema ničeg boljeg za zagrijavanje od vrućeg tuša ili ugodne kupke. Međutim, ako patiš od suhe zimske kože, to je najveća pogreška koju možeš napraviti. Naime, vruća voda ispire prirodni masni film kože i također je isušuje. Može doći do crvenila, svrbeža i upale, a u najgorem slučaju koža se može čak i ljuštiti. Kako se to ne bi dogodilo, tuširaj se s vodom toplom najviše 36 do 37 stupnjeva ako ti je koža suha. 

Inače: čak i krupnozrnati piling nije preporučljiv za zimsku kožu. Isto tako, ne bi trebala predugo čekati ili čak preskočiti losion nakon tuširanja.

Zašto Japanke peru lice 10 minuta i zbog čega bismo mi to trebale povremeno činiti?

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr