Najbolji parfemi za jesen: od dizajnerskih do niche mirisa, grijat će nas svojim toplim notama

Instagram @yslbeauty
Vidi originalni članak
  • Dok u toplim danim želimo parfeme koji mirišu na svježinu, omiljene koktele i tropske krajeve, u hladnijim danima želimo one koji će nas grijati toplim notama
  • Kardamo, topli jantar, senzualna koža, ukusna vanilija, zemljani pačuli i senzualno drveće među omiljenim su notama jeseni
  • Od neobičnih niche kreacija do onih nešto sigurnijih dizajnerskih, pronašli smo parfeme koji su savršeni za jesenske dane

Od prvih nas dana kalendarske jeseni dijeli svega desetak dana, a to znači da je vrijeme da omiljene ljetne, lagane olfaktorne kreacije pospremimo i zamijenimo ih jesenskim notama. Dok su ljetnim mirisima često inspiriracija luksuzna odredišta za putovanja, slani morski zrak, voćni kokteli i osunčane latice cvijeća, jesenski parfemi imaju tendenciju obaviti nas toplinom, poput utješne deke od kašmira ili ruku voljene osobe. Drugim riječima, jesen je vrijeme kojim dominiraju note poput začinjenog kardamoma, zagrijanog jantara, senzualne kože, ukusne vanilije, zemljanog pačulija i senzualnog drveća. A svi oni kojima treba novi signature miris za hladniju sezonu, lako bi mogli pronaći favorita među našim prijedlozima.

Maison Margiela Replica Autumn Vibes

Maison Margiela Replica Autumn Vibes evocira čisti trenutak šetnje jesenskom šumom. Zvuk šuštanja šarenog lišća i žireva koji pucketaju pod koracima. Dašak svježeg zraka i drvenasti trag stoljetnog drveća. Užitak sjedinjenja s prirodom. Uz esenciju cedrovine i akord mahovine te note ružičastog papra i kardamoma osvojit će vas na prvi udah.

Viktor & Rolf Good Fortune

Good Fortune je cvjetni parfem koji budi svijetlu i aromatičnu notu, pojačanu luksuznim jasminom u središtu i prožetu kremastom i zadivljujućom burbon vanilijom u bazi, etičkog porijekla s Madagaskara. Nadahnut kolekcijom Spiritual Glamour Haute Couture, ovaj je parfem oličenje novog pozitivnog stila života. Ovaj vizionarski miris je olfaktivni manifest za duhovnost koji nam donosi svu potrebnu moć da sami kreiramo svoju sudbinu. 

Beauty Što je zapravo 'oud', sastojak raskošnih, senzualnih parfema?

Estee Lauder Paradise Moon

Paradise Moon je miris poput šume obasjane mjesečinom, ispunjene neočekivanim iskušenjima za osjetila i rijetkim, primamljivim cvijećem i miris koji daje osjećaj sreće i samopouzdanja. Note tri vrste bujnog cvijeća osmantusa okružene su uljem Cistus iz Španjolske i neukrotivim akordom brunirane kože. 

Mugler Alien Goddess Intense

Godinu dana nakon inspirativnog izdanja Alien Goddess, Mugler je proslavio svoju obljetnicu predstavljanjem parfemske vode Alien Goddess Intense. Olfaktivni potpis i nova bočica duboke boje jantara guraju Alien Goddess Intense Eau de Parfum u univerzalni poziv svim ženama da prigrle iskričavu toplinu u hladnim jesenskim danima! Mirisom dominiraju magnetske note kalabrijskog bergamota, jasmina i bourbon vanilije, prepoznatljive note originalnog kultnog mirisa, koje pružaju senzualnost i odvažnost.

Jo Malone Silver Birch & Lavender Cologne

Jo Malone Silver Birch & Lavender neodoljivo evocira jutarnje svjetlo koje obasjava vrt prepun stabala srebrnih breza i svježi zrak s oštrom svježinom koja se probija kroz miris engleske lavande. Osvježen daškom grejpa i uzemljen drvenastom, karizmatičnom bazom akorda srebrne breze i uvjerljivom notom pečene hrastovine, ova bi kreacija lagano mogla postati klasik za niske temperature. 

Beauty Parfem koji je nosila Kate Middleton na vjenčanju vraćen je u prodaju - bio je godinama rasprodan

Prada Paradoxe

U Prada Paradoxe parfemu ekstrakcija nerolija savršeno je uhvatila dimenziju svježeg cvijeća i mirisu dala svježinu, dok ga je Ambrofix učinio senzualnim i toplim. Parfemom je provučena revolucionarna molekula mošusa, Serenolide, zahvaljujući kojoj parfem ostavlja intenzivan, ali istovremeno suptilan i ugodan trag koji kožu mazi satima.

Diptyque Fleur de Peau 

Note sofisticiranog mirisa Fleur de Peau pretočene su u hommage mitskoj ljubavi Psihe i Erosa iz kojih je rođena djevojčica, Volupte. U Fleur de Peau isprepliću se puderaste note irisa, tople note mošusa, slatke note ambrete i pikantne note ružičastog papra, ostavljajući osjećaj svilenkasto mekane kože prekrivene luksuznim puderom.

Beauty 13 parfema za kosu koji mirišu božanstveno i zato idu na vrh naše liste želja

Yves Saint Laurent Libre Intense

U raskošnom i ekspresivnom Libre Intense mirisu kontrastne svježe note lavande pomiješane su s toplim cvjetnim notama, a cijela je kompozicija začinjena ukusnim notama vanilije i mahuna tonke, što ovaj amber fougere čini jednom od najboljih opcija za hladne dane za sve vedre, iskričave i samopouzdane žene.

Le Labo The Noir 29 

Neobičan i jedinstven, The Noir 29  kombinira svježe note bergamota i lovora sa smokvom i dubokim, gotovo mračnim drvenasto mošusnim notama crnog čaja, duhana i sijena. Divan jesenski miris koji podsjeća na šalicu crnog čaja na kišno, mračno i sivo jesensko poslijepodne.

Posjeti Miss7.24sata.hr