Donosimo izbor 14 najboljih korektora - za potrebe svakog tipa kože

Instagram @matildadjerf
Vidi originalni članak
  • Korektor je dio makeup rutine koji prekriva nesavršenosti na koži, vraća blistavost tenu te čini da izgledamo odmorno i kad smo najumornije
  • Sakriva naše podočnjake i male nesavršenosti na licu, a vrlo je važno kako ga nanosimo na lice i na koja mjesta, za maksimalan učinak
  • Korektor je korak koji ne bismo trebale preskakati ni u najjednostavnijoj svakodnevnoj makeup rutini, a danas donosimo izbor onih najboljih

Svatko ima barem jedan makeup proizvod bez kojeg ne može, a za mnoge je to korektor. Strateško korištenje korektora na područjima na našem licu gdje nam je to najpotrebnije, može učiniti veliku razliku u izgledu. Korektor može sakriti brojne nesavršenosti na licu, od podočnjaka do crvenila i prištića te posvijetliti i dati licu "podignut" izgled. 

Minimalizam u makeup rutini te popularnost "clean girl" estetike u ovoj godini posebno, popularizirala je korektor kao nezaobilazan proizvod prilikom nanošenja šminke. Iako može odlično djelovati i napraviti veliku razliku kad se koristi s drugim baznim proizvodima poput pudera, korektor i samostalno može koži dati predivan izgled. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kosas (@kosas)

Srećom za nas, beauty tržište prepuno je različitih vrsta korektora, koji se koncentriraju na različite potrebe kože te imaju različite formule i finiše, od mat i gustih koje odlično prekrivaju do sjajnih i laganih formula koje koži daju predivnu blistavost. 

Tip kože, podton i što zapravo želimo da postići korektorom na našoj koži neke su od karakteristika na koje moramo obratiti pozornost prilikom biranja korektora.

 U nastavku donosimo 14 korektora s različitim formulama, finišima i cijenama između kojih možeš izabrati onaj savršen za tvoju kožu!

Bobbi Brown Skin Full Cover korektor

Ovaj obožavani korektor kombinira visoko prekrivanje s laganom i ugodnom formulom koja ne opterećuje kožu. Velika mu je prednost i njegova dugotrajnost te na koži može trajati i do 16 sati. Zbog lagane formule odlično prekriva nesavršenosti te je omiljen i brojni profesionalnim vizažistima. 

Tarte Shape Tape korektor

Svakako jedan od najpoznatijih korektora u beauty svijetu, ovaj korektor brenda Tarte mnogi obožavaju zbog njegovog mat finiša, ali i blistavosti koju pruža koži svojom formulom koja sadrži shea maslac i maslac sjemenki manga. Kremasta tekstura ovog korektora savršena je za glam makeup look. 

Armani Luminous Silk korektor

Korektor koji pruža izvrsne rezultate u kombinaciji s istoimenim tekućim puderom i samostalno djeluje iznimno hidratantno na kožu svojom njegujućom formulom koja sadrži sastojke poput kofeina, vitamina E i glicerina te je idealan za zrelu kožu i posvjetljivanje područja ispod očiju. 

Nars Radiant Creamy korektor

Kako mu i samo ime kaže, najveća prednost ovog korektora je njegova kremasta formula koja se odlično može iskoristiti za popravljanje šminke tijekom dana, a njenu dugotrajnost možemo iskoristiti i korištenjem ovog korektora za konturiranje i kao highlighter. 

Yves Saint Laurent Touche Éclat Highlighter korektor

Ovaj korektor također sadrži skincare sastojke poput vitamina E i kofeina te je idealan izbor za prekrivanje tamnih podočnjaka i mrlja. Na koži izgleda potpuno prirodno, a njegovo prekrivanje uvijek se može nadograditi.

Milk Makeup Future Fluid All Over Cream korektor

Novi korektor brenda Milk Makeup već je osvojio beauty svijet svojom hidratantnom formulom koja se lako upija u kožu te ne stvara nabore. Prirodni finiš spojen je u formuli koja se lako može nadograditi dodavanjem proizvoda. 

r.e.m. Beauty Sweetener korektor

Korektor veganskog podrijetla iz r.e.m. Beautyja može se, osim u tu svrhu, koristiti i kao highlighter te za konturiranje. Ovaj višenamjenski proizvod nudi prekrivanje koje se može nadograditi i dolazi u čak 60 nijansi među kojima ćemo zasigurno pronaći savršenu za našu kožu.

MAC Studio Finish SPF 35 korektor

Kultni proizvod koji beauty zajednica obožava već godinama ima kremastu formulu koja je ujedno i lagana te savršena za prekrivanje tamnih krugova ispod očiju, nesavršenosti i za ujednačavanje tona kože. Lako se nanosi i predivno upija u kožu.

Charlotte Tilbury Beautiful Skin Radiant korektor

Formula ovog korektora savršeno posvjetljuje područje ispod očiju te je dugotrajna, a pruža srednje do jako prekrivanje, koje se može nadograditi. 

Benefit Boiing Industrial Strenght korektor

Ovaj kremasti korektor koji dolazi u praktičnom pakiranju u okrugloj kutijici predivno će svojom formulom s jakim prekrivanjem sakriti sve mrljice i male nesavršenosti na licu. 

Kosas Revealer Super Creamy + Brightening korektor

Kosas korektor sadrži kofein, alge, peptide i hijaluronsku kiselinu te će najkorisniji biti za posvjetljivanje izgleda kože. Ovaj korektor pravi je hit na društvenim mrežama, posebno TikToku, gdje su beauty influencerice oduševljene blistavim izgledom koji ovaj korektor daje koži. 

Maybelline Instant Anti Age Eraser Eye korektor 

Još jedan vrlo dobro poznati korektor na našem popisu idealan je za prekrivanje svih nesavršenosti, a osim zbog svoje formule, koja sadrži goji bobice i haloksil, jedan je od omiljenih i zbog pristupačne cijene.

NYX Professional Makeup HD Photogenic korektor

Dostupan u 12 različitih nijansi, ovaj korektor iz NYX-a lagano i suptilno prekriva mrljice i podočnjake te koži daje prirodan izgled. 

L'Oreal Paris Infallible More Than korektor

Visoko pigmentirani i s visokim prekrivanjem, ovaj korektor s odličnom cijenom izrazito je dugotrajan, a dostupan je u 25 nijansi. Njegova lagana formula lijepo prekriva nesavršenosti te se ne upija u fine linije i bore!

Beauty Tamnocrveni ruž je zimski klasik. Donosimo 11 ideja kako ga uklopiti u makeup

Posjeti Miss7.24sata.hr