Micelarni šampon odličan je za nježno, ali temeljito čišćenje kose - ovih 5 preporučamo

Instagram @hollywilloughby Foto: Instagram @hollywilloughby
Vidi originalni članak
  • Namijenjeni njezi svih tipova kose, micelarni šamponi nježno čiste kosu i vraćaju joj svježinu i sjaj
  • Njihove blage formule ne stvaraju osjećaj težine na kosi te su većinom formulirani bez silikona i sulfata, a obogaćeni prirodnim obnavljajućim i njegujućim sastojcima
  • Meka, podatna i blistava kosa je rezultat koji nam je uvijek cilj prilikom pranja i njegovanja kose, a micelarnim šamponom upravo to možemo i dobiti!

Nježan, a učinkovit šampon koji će temeljito očistiti našu kosu, a istodobno ju njegovati teško je pronaći, no micelarni šamponi formula su koju vrijedi isprobati ako smo u potrazi za šamponom koji će kosu ostaviti čistom i blistavom.

Formule micelarnih šampona nježnije su od onih klasičnih, stoga će biti idealne za suhu kosu, ali i osjetljivo vlasište. Ovi pročišćavajući šamponi također će i zaštititi blistavosti obojene kose, a istovremeno ju temeljito očistiti. Micelarni šamponi većinom ne sadrže silikone i sulfate, stoga jače djeluju u očuvanju prirodnih ulja na kosi, koje klasične formule šampona mogu nepotrebno ukloniti. 

Na kosi ostavljaju osjećaj svježine, posebno na vlasištu, a vlasima daju sjaj i mekoću.

Beauty Pranje kose samo jednom tjedno nije dobra ideja - čak i ako kosa izgleda čisto

U nastavku donosimo pet prijedloga micelarnih šampona koje možemo uključiti u našu njegu kose!

L'Occitane nježni micelarni šampon za ravnotežu vlasišta

Micelarni šampon iz L'Occitanea savršen je za očuvanje prirodne ravnoteže vlasišta, a kosu čini mekom, podatnom i sjajnom. Obogaćen je eteričnim uljima limuna, naranče, ružmarina, kamilice i lavande koji kosu pružaju osjećaj lakoće i obavijaju je predivnim mirisom. Šampon je formuliran bez silikona i sulfata te izrazito nježan za kosu i prikladan za učestalo pranje.

Nivea Pure Detox micelarni šampon za kosu – zeleni čaj i limeta

Pogodan i za svakodnevnu upotrebu, ovaj micelarni šampon aktivno hidratizira i hrani kosu te joj vraća vitalnost i energiju, a formula obogaćena organskim zelenim čajem i limetom temeljito uklanja sve nečistoće.

Pantene Pro-V micelarni šampon za kosu

Pantene micelarni šampon namijenjen je beživotnoj kosi sklonoj mašćenju, a s kombinacijom nutrijenata pro-v i micelarnog kompleksa dubinski čisti i revitalizira kosu svojom nježnom, ali djelotvornom formulom. Ne sadrži silikone, mineralna ulja niti bojila te kosu od korijena do vrhova ostavlja osvježenom, lepršavom i punom energije. 

Syoss Pure Volume micelarni šampon za volumen bez silikona

Ovaj micelarni šampon bez silikona kosi pruža dodatnu njegu te ju i daje joj prirodan volumen, a vlasištu obnovljenu svježinu.

Herbal Essences Bio Refresh Blue Ginger micelarni šampon za kosu

Micelarni šampon Herbal Essences nježno čisti kosu, odstranjuje nečistoće i ulja te umornoj i beživotnoj kosi vraća blistavost i pokret. 

Beauty Masna kosa je vrlo zahtjevna, ali ovih 12 šampona za masnu kosu će najbolje riješiti stvar

Posjeti Miss7.24sata.hr