Maska za vaginu - obećava sjaj i mladost onog područja dolje...

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • U estetskoj kirurgiji već nekoliko godina jača trend pomlađivanja ženskog intimnog područja
  • Ova maska za vaginu jeftinija je varijanta, a obećava "hidratiranost i sjaj" tamo dolje
  • Evo što o njoj kažu stručnjaci, što reklama pa ti odluči zanima li te...

Beauty-industrija iznenađuje nas s novostima od kojih nam se ponekad zavrti u glavi. Jedna od njih svakako je maska za vaginu s aktivnim ugljenom. Maska „TwoLips“ , (dvoje usne, kako zgodno) dolazi iz Singapura te se treba 15 minuta držati na stidnici. Ovaj beauty proizvod obećava – nakon petodnevnog korištenja (po jedna maska svaki dan) – da umiruje, radi detoksifikaciju vagine te joj pruža vlagu i sjaj. Uz pomoć infracrvenog aktivnog ugljena pojačava se limfna drenaža te pomlađuje koža. Maska je napravljena od organskih sastojaka bez sulfata, parabena ili petrokemije, ginekološki i dermatološki testirana - tako stoji u opisu proizvoda.

Skupi tretman za vaginu 

Sastojci ove intimne maske mogu se jasno pročitati. Sve prirodno, kao na primjer: aloe vera, aktivni ugljen, kamilica, dragoljub, ylang ylang, različak... Maska košta oko 130 kuna, pa bi nam za petodnevnu detoksifikaciju koja se preporuča za najbolje rezultate trebalo gotovo 650 kuna. Svaka maska ​​je pakirana s otprilike pola bočice seruma i treba je na koži držati 15-20 minuta svaki dan. Puno novca za tretman ljepote za koji je upitno treba li nam? Međutim, s nama bi se očito složio manji broj ljudi, jer maska je, kad se pojavila na tržištu rasprodana i nastala je dugačka lista čekanja. 

BEAUTY 5 pogrešaka koje možda radiš s kremom za lice

Nus pojave?

Ginekolozi imaju svoje mišljenje o maski za intimno područje. Naime, prirodna vaginalna flora štiti nas od prljavštine, bakterija i gljivica. Ako je osjetljiva ravnoteža vaginalne flore poremećena, naše je intimno područje izloženije tim "napadima". Savjetuju da prepustimo njegu genitalnog područja ph-neutralnim proizvodima za čišćenje te običnoj vodi. Što se tiče kozmetičkih proizvoda za vaginu – najbolje je da ih uopće ne koristimo. 

Ukratko, naša je intimna zona stovrena da se dobro brine sama za sebe, vlažna je i hidratizitana, a dodatna hidratacija može stvoriti gljivice i infekcije kože. No, kako nam s godinama vlaga u koži općenito opada, tako se to događa i na tom području. Pa... možda doista pomisliš da bi ovaj proizvod mogla isprobati.

ZDRAVLJE Je li sve svježe tamo dolje? Na što ukazuje ovih pet mirisa vagine

Posjeti Miss7.24sata.hr