Makeup iz 60-ih vraća se na velika vrata, ali s modernim i svježim pomakom

Instagram @ash_kholm
Vidi originalni članak
  • Naglašene oči, tamne trepavice i jarka sjenila te mat koža lica, sve su prepoznatljivi dijelovi makeupa iz 60-ih godina prošlog stoljeća
  • Dramatični lookovi u kojima su većinom oči u fokusu, ove se godine vraćaju, no u modernijim verzijama 
  • Beauty trendovi iz 60-ih u 2022. prilagođeni su trenutnim trendovima te proizvodima koje vizažisti koriste danas

Nakon što su već nekoliko beauty sezona makeup trendovi iz 90-ih ponovno na vrhu popularnosti, čini se da još jedno desetljeće ipak dobiva i svoju moderniju verziju. Prepoznatljive modne i beauty ikone 1960-ih, poput Twiggy, Briggite Bardot i Edie Sedgwick, osim po modnim odabirima zapamćene su i po specifičnim i bezvremenskim beauty lookovima, gdje je fokus većinom bio na očima. 

Paperjaste i duge trepavice te definirani cut crease neki su od najprepoznatljivijih karakteristika šminke za oči iz 60-ih.
Mnogim makeup artistima ovo je razdoblje velika inspiracija, kao je priznala i celebrity vizažistica Jo Baker. "Odvažne i zaigrane forme i tonovi uvijek me privuku. Jako naglašena ženstvenost i vještina lookova koji izgledaju gotovo kao iz animiranih filmova, uvijek izgledaju svježe, neovisno jesu li dio looka s crvenog tepiha ili dio TikTok trenda", rekla je poznata vizažistica za TZR

Beauty Predstavljamo 5 novih makeup proizvoda koji obećavaju predivan sjaj kože

To nas dovodi do najvećeg makeup trenda ove godine, tzv. 'modernog moda', estetike koja prema nekima nikad nije ni nestala.
Odvojene trepavice i donje trepavice naglašene maskarom, asptraktne linije na kapcima i cut crease, naglašeni crni eyeliner i ružičasto rumenilo neki su od slavnih dijelova lookova iz 60-ih, slavne zvijezde poput Ariane Grande i Maude Apatow obožavaju rekreirati beauty glam 60-ih. 

Moderne inačice lookova iz 60-ih ponekad u potpunosti rekreiraju klasične lookove, dok se drugi odlučuju za dodavanje vlastite verzije kroz različite izbore i mjesta na kojima se nanosi boja i sjajnijih finiša proizvoda umjesto mat. U nastavku donosimo najveće 'modern mod' make up trendovi viđene na modnim pistama i celebrityjima.

Trend 1: Izuzetno oštre linije

Distinktivne, čisto rezane linije koje ponekad prelaze u apstraktne oblike na kapcima ili izvan njih karakteristične su za make up 60-ih, a danas ih vizažisti moderniziraju uz pomoć definiranih cut crease lookova i oštrih lukova s eyelinerima, kao što možemo vidjeti na looku glumica Maude Apatow. Oštar cut crease spojen je s dramatičnim zaobljenim lukom eyelinera, u crnoj i bijeloj kombinaciji boja u vanjskom kutu oka uz donje trepavice za dinamičan i dramatičan look.

Za postizanje ovakvog looka svakako su potrebni vježba, strpljenje, ali i pravi alati, oštre i precizne četkice koje će olakšati stvaranje ovakvih oblika na očima. Sve male nepravilnosti mogu se jednostavno očistiti s malo micelarne vode na štapiću ili blazinici.

Trend 2: 'Doe eyes'

Jedna od posljednih trendova u naglašavanju očiju, nakon foxy i sirena tehnika za oči. Zaobljene, naglašene oči kombinirane s prirodnim makeupom stavljene su u prvi plan s naglašenim gornjim i donjim trepavicama, maskarom ili za dramatičniji look, umjetnim trepavicama. VIzažisti preporučuju i korištenje bijelog ili nude eyelinera s unutarnje strane donjeg kapka za što bistriji i otvoreniji pogled. 

Trend #3: Go-Go nijanse

Umjesto klasičnih bež i crnih tonova, vizažisti se više odlučuju za razigranije nijanse i finiše koji podsjećaju na lookove go-go djevojaka iz 60-ih. Srebrni i kraljevsko plavi tonovi daju im moderan, gotovo znanstveno-fantastični izgled.

Također, umjesto mat sjenila, make up artisti češće odabiru svjetlucava sjenila, kao i više highlightera na jagodicama i bazne proizvode poput pudera sa sjajnijim finišem. Iako se beauty trendovi pojedinih desetljeća uvijek vraćaju u modu, svaki put dobivaju nešto drugačiji, modernizirani izgled, koji je u skladu s trenutnim razdobljem te svježim razvojem korištenih beauty proizvoda. 

Trend 4: Hibridni mod

Hibridni stilovi svakako su najuzbudljiviji momenti u kojima se spajaju i međusobno upijaju utjecaji i inspiracije. Dok je matiran izgled kože i korištenje mnogo pudera u kamenu i prahu bio tipičan za 60-e, moderni trendovi okrenuti su prema kremastijim teksturama i prirodnom, sjajnijem izgledu kože. Na posljednjim Tjednima mode na brojnim se revijama u beauty lookovima mogao vidjeti upravo taj spoj različitih utjecaja i trendova.

Inspiracija za uklapanje makeupa iz 60-ih u moderne lookove može doći iz raznih trendova tog razdoblja spomenutih ranije, uz dodavanje modernih obrata, poput igranja s bojama i eyelinera u neočekivanim oblicima!

PROMO U Hrvatsku stigao novi kozmetički brend iz Španjolske - Germaine de Capuccini

Posjeti Miss7.24sata.hr