Je li novi Maybelline Super Stay puder zbilja toliko dobar?

privatna arhiva Kristijana Musića
Već neko vrijeme gledamo reklame za novi Maybellineov puder i moramo priznati da nas je itekako privukao. Mat, traje 24 sata, puna pokrivnost, lagan na koži... Tko bi mu odolio? Ipak, nije se pokazao tako genijalnim
Vidi originalni članak

Maybelline se u zadnjih godinu dana pokazao kao brend koji itekako dobro čita promijene na tržištu i uspješno udovoljava potražnji. Svi noviteti imali su pozitivne reakcije kupaca, pa i beauty urednika i blogera, što me dovelo u napast da isprobam i novi Super Stay 24HR Full Coverage Foundation - puder koji obećaje izdržljivost od 24 sata, imajući pritom super laku teksturu. Iskreno, očekivala sam čudo u bočici, no možda je već tu "krenulo na loše".

Testirala sam puder u nijansi "010 Ivory", drugi najsvjetliji u liniji koja sadrži impresivan broj nijansi. Već je prvo tapkanje beauty blenderom pokazalo kako ovo neće proći najbolje; nijansa Ivory je poprilično tamna s obzirom na to da je među najsvjetlijima, a pritom ima i neobičan narančasti podton kada se nanese na lice. Ostala sam frapirana. Puder je bio toliko taman da ga nisam uspjela nijansirati ni korektorima niti puderima u prahu, pa sam ga takva, u dvije boje, odlučila nositi do kraja dana. Tekstura je lagana, baš kako kažu, što se nije promijenilo ni tijekom dana, a pokrivnost srednja na punu; puder se može nanijeti nešto "lakše" i u tanjem sloju, no u stvari je idealan za totalno "betoniranje". Tekstura pudera je gušća i nešto brže se suši pa sugeriram da ga stavljaš na dijelove lica i blendaš svaku sekciju zasebno. Jednom kada se "matira", neće se lako micati s lica, a puder najljepše izgleda kada se lijepo izvuče po licu beauty blenderom. Tijekom dana, srećom, nije oksidirao tako da se boja nije nimalo izmijenila, no nakon nekih 8-10 sati ipak je popustio pod sebumom, najviše na nosu i bradi. Jednako tako, primijetila sam jače uvlačenje u bore. Krajnje, njegov finiš je soft matte, dakle blagi mat i u stvari ima malo sjaja. Najviše me iznenadilo to što je na slikama izgledao dosta dobro nijansirano, a uživo sam izgledala kao da imam loš proizvod za samotamnjenje!

MAKE UP Isprobala sam beauty proizvod otporan i na znojenje u teretani!

Cijena ovog pudera je 68 kn i može se kupiti u Bipi. Bih li ga kupila opet? Ne bih. Najviše me brinulo to što sam dobila pregršt komentara na izgled, a nijedan nije bio pozitivan; najviše sam čula da izgledam starije i umorno, na što je uvelike utjecala boja pudera, ali i sama tekstura koja se dosta uvlačila u borice - navodno, više nego ijedan drugi koji sam nosila. Formula je u redu ali za tu cijenu ima i boljih (pogotovo imaš li masnu kožu!), izbor boja vrlo je neobičan i puder se nije pokazao kao nešto isplativo. Ovaj put ću definitivno vjerovati kolegicama.

Ocjena: 3/5

Posjeti Miss7.24sata.hr