Japanska manikura sve je popularnija: upoznaj ovu drevnu tehniku za zdrave i sjajne nokte

Profimedia/Getty
Vidi originalni članak
  • Japanska manikura drevna je tehnika savršena za nokte bez laka ljeti
  • Japanska manikura je prije svega tehnika dotjerivanja koju stručnjaci preporučuju kada su nokti ispucali ili se želi ujednačen ton
  • Otkrit ćemo ti kako ta prirodna njega zapravo djeluje - u studiju za nokte i kod kuće

Možda nema boljeg vremena da počneš pričati o japanskoj manikuri nego sada. Sunce, bazen i plaža samo su neki od faktora koji stavljaju lak za nokte i njegovu postojanost na kušnju. Japanska manikura je klasična u Japanu, ali je još uvijek relativno nepoznata na zapadnoj hemisferi, premda sve više i više salona za nokte nudi revolucionarnu tehniku i ovdje. 

Beauty Trajni lak i dalje je popularan. Istražili smo prednosti i mane geliranih i akrilnih noktiju

Temelji se na staroj tradiciji čiji je fokus na njegovanim noktima koji su opskrbljeni dovoljnom količinom vlage i tako blistaju osvježenim izgledom. Naime, nakon tretmana nokti odmah izgledaju zdravo u prirodnom ružičastom tonu te s lijepim sjajem.

Najmanje 24 sata bez laka prije japanske manikure

Japanska manikura prije svega je tehnika dotjerivanja koju stručnjaci preporučuju kada su nokti ispucali ili se želi ujednačen ton - potpuno neovisno o konvencionalnom laku za nokte koji je često kratkotrajan, osobito ljeti. Sunce, pijesak, sol i klorirana voda neprimjetno grebu površinu nokta i time uništavaju sjaj i boju. Ipak, prije japanske manikure preporučljivo je ostaviti nokte nelakiranima najmanje 24 sata: „Ovo vrijeme je potrebno kako bi nokti mogli u miru disati, a njihova površina se pripremila za proces poliranja“, kaže Begoña Gómez, stručnjakinja za nokte u Yves Rocheru.

Turpijanje, masiranje, poliranje: Evo kako funkcionira japanska manikura

Japanska manikura uključuje turpijanje noktiju, uklanjanje zanoktica, masiranje hidratantnim uljem i poliranje kako bi nokti bili mekši i njegovaniji. Proces pojačava njihov prirodni sjaj - i sve to bez laka za nokte. Drugi aktivni sastojci kao što su ginseng, alge ili biserni prah također se mogu integrirati u proces kako bi se osigurao individualni tretman.

Uradi sama: Kako napraviti japansku manikuru kod kuće

Premda je japanska manikura profesionalna tehnika koju izvodi sve više specijaliziranih studija, može se raditi i kod kuće i to s blagim polirajućim blokom. Po želji, ritual se može upotpuniti i učvršćujućim baznim lakom koji njeguje nokte i daje im dodatni sjaj. Prema nekim stručnjacima, čak je preporučljivo nadopuniti ovaj posljednji korak, budući da nokti koji ostanu bez temeljnog premaza mogu s vremenom postati slabiji i lomljiviji zbog stalne izloženosti zraku.

Beauty Pravilna njega noktiju: Kako znati je li tvojim noktima potrebna pauza od manikure

Posjeti Miss7.24sata.hr