Izbjegavaj nokte rezati škaricama ili grickalicom. Postoji puno zdravija metoda za tvoje nokte...

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Režeš nokte škaricama ili možda „grickaš“ s pomoću grickalice?
  • Stručnjaci savjetuju da ne radiš ni jedno ni drugo, jer može doći do fatalnih posljedica za tvoje nokte
  • Otkrit ćemo ti jedini ispravan i „najnježniji“ način za skraćivanje noktiju 

Nema sumnje da je skraćivanje noktiju sa škaricama ili grickalicom brzo i jednostavno. Međutim, to bi trebala definitivno izbjegavati – naime, time ne činiš svojim noktima baš ništa dobroga. 

via GIPHY

Nokti se oštećuju 

Čudiš se zašto ti nokti svako malo pucaju i zašto imaš bolne zanoktice? Ako se to događa, očito su ti nokti lomljivi, a razlog za to može biti nedostatak vitamina, ali može biti i neka bolest kože – i pogrešna njega noktiju! Stručnjaci upozoravaju da će skraćivanje lomljivih noktiju škaricama ili grickalicom učiniti nokte još poroznijima. 

Tvoje zdravlje Uzdužni ili poprečni? Što ti žljebovi na noktima poručuju o tvom zdravlju

Osim toga, skraćivanje noktiju škaricama može ozlijediti takozvani intermedijarni nokat. Posljedica: mogu nastati bakterije ili gljivice koje uzrokuju gljivice na noktima te čak može doći do odumiranja nokta. Umjesto toga bi uvijek trebala koristiti turpiju (ili rašpicu) za nokte – a ne škare ili grickalicu – kad god poželiš skratiti ili oblikovati svoje nokte. 

via GIPHY

Prava turpija za nokte 

Kako bi skratila nokte, trebaš koristiti grubu turpiju. Tako ćeš učinkovito i brzo otkloniti veće dijelove nokta. Za finu obradu je najbolje koristiti staklenu turpiju. Ona je osobito nježna prema noktu, a ako ti ne padne na pod – može jako dugo trajati. 

Muško mišljenje (Pre)velike trepavice, umjetni nokti, tamni ruž... 8 beauty trendova koji muškarcima nisu mili

Posjeti Miss7.24sata.hr